Yasaklanan Ve Ceza Alan Reklamlar - Foto

Katolikleri Kızdıran Reklam
İngiliz dondurma firmasının reklam kampanyası, Roman Katolik dünyasını ayağa kaldırdı. Reklam kampanyasında kullanılan 'eşcinsel rahipler' ve 'hamile rahibe' posterlerinin yasaklanması gündemde.İngiltere merkezli İtalyan dondurma firması Antonio Federici, reklam kampanyası için hazırladığı posterlerde 'eşcinsel rahipler', 'hamile rahibe' ve 'çıplak rahip ile rahibe' fotoğraflarına yer verdi.
 
Bu Reklamlar Yasaklı
Moda devi giyim firmasının iki reklamına sakıncalı müstehcen içerikleri bulunduğu gerekçesiyle yayın yasağı geldi. Tartışma yaratan ve iki dergide yayınlanan ilanlardan birinde ormanlık alanda bikinili bir kadın kendi cinsel organının fotoğrafını çekiyor ve arka planda bir aslan görülüyor.
 İkinci reklamda bir kadın güvenlik kamerasına göğüslerini gösteriyor. İki posterde de "Akıllıların beyinleri olabilir, ama aptallar ta...lıdır. Aptal olun" sloganı kullanılıyor. İngiltere'de reklam ve ilan standartlarından sorumlu kurum 33 kişinin ilanlardan şikayetçi olması üzerine iki ilanın yayınına yasak getirdi. Şirket ise reklamını savunarak, ilanların "kadınlığın çok güçlü ve beklenmedik imajını sergilediğini" öne sürüyor.
 Fransa'da sigara karşıtı bir reklam tartışma yarattı. İlanda yaşlı bir adam ağzında sigara olan bir gencin başına elini koymuş olarak görünüyor.Reklam sloganı ise "Sigara içmek tütünün kölesi olmak demektir." Kampanyayı yapan"Droits des Non-Fumeurs" (Sigara içmeyenlerin Hakları) örgütü ise posterlerin cinsel istismar ya da tecavüz göstermediği, fakat şok etkisi yaratmayı amaçladığını belirtti. Ancak reklam şimdiden büyük tartışmalara neden oldu. İşte olay yaratan diğer reklamlar...

 Dünyaca ünlü marka Calvin Klein son reklamıyla tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Markanın New York'ta sergilenen reklam afişi 15 milyondan fazla tepki maili almıştı. 

 Geçen yıl Eylül ayında ünlü model Eva Mendes'in yer aldığı Calven Klein'ın 'Secret Obsession' adlı parfümünün reklam filmi çok seksi bulunduğu için gösterime girmeden kaldırılmıştı. 
 İsviçreli iç çamaşırı firması Sloggi'nin özel teklif adlı reklam afişi "kadınları en fazla aşağılayan reklam" seçilmişti.
 ABD'Lİ basketbol yıldızı LeBron James'in bir kungfu ustasını alt ettiği Nike reklamı, Çin'in 'ulusal haysiyetine hakaret edildiği' gerekçesiyle yasaklandı. Bir video oyununa benzeyen reklamda James bir kungfu ustasını, geleneksel Çin kıyafetleri içindeki 2 kadını ve 2 ejderhayı mağlup ediyor.
 

Yorumlar