Rusların hem güzelliği hem de zayıf olmalarıyla dünyada kendisinden odukça söz ettiren milletler arasındadır. Slav kökenli olan rus kızları altın renginde saçı incecik beli ve renkli gözleriyle Türk kadınlarının da ilgi odağı haline geliyor. Her ne kadar Türk kadınları rus kadınlarından pek hoşlanmasalar da onların nasıl beslendiğini neler yaptığını ve nelere dikkat ederek bu kadar güze fiziklerinin olduğunu öğrenmek gerekir. Yedikleri yiyeceklerden dolayı da bağışıklık sistemleri bir hayli kuvvetli. Eğer iyi ve kaliteli beslenmezlerse o Rusya’ nın soğuğuna karşı hepsi mahfolur. İşte rus milletinin bağışıklık sistemini güçlendiren ve metabolizmasını çalıştıran borş tarifi.
Gerekli malzemeler
200 gram kuşbaşı et
1 Tencereye sığacak kadar doğranmış lahana
1 Yumurta büyüklüğünde kırmızı pancar
1 Büyük patates
1 Orta boy kuru soğan
2 Adet havuç
5- 6 diş sarımsak
2- 3 kaşık domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Üzerini süslemek için
Yoğurt ve dere otu
Borş çorbasının hazırlanışı
Önce sıvı yağı tencereye koyun kuşbaşı etleri güzelce kavurun.
Ardından üzerine küp küp doğradığınız kuru soğanları koyup çevirin.
Patatesi büyük küpler şeklinde doğrayın ve soğanın üzerine ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
Havuçu ve kırmızı pancarı çubuk makara gibi kesen rendeden geçirin ya da minik minik kesip tencereye atın.
Biraz kavurduktan sonra salçayı tuzu ve doğranış lahanaları da ilave edin.
Üzerine soğuk su koyun ve kısık ateşte pişene kadar ocakta tutun. http://kadininkitabi.com
Servis edeceğiniz zaman kasenin içine 1 yemek kaşığı yoğurt ve biraz da dereotu koyup sıcak servis edin.
Afiyet Olsun.
Not: Her ne kadar borş yemeği ruslarda çorba olarak adlandırılsa da Türk milletine sorduğumuzda sulu yemek olarak cevabını alırız. Rusların yemek kültüründe 1. yemekler ve 2. yemekler olarak ikiye ayrılıyor. Birinci yemeklerin içinde eğer su varsa o kesinlikle çorbadır. Onlar için çorba olarak ifade edilen yemekler bizim için sulu yemektir. Ayrıca bize bu yemek çok yabancı değil. Biz de Türkler olarak içine havuç, patates, kırmızı pancar koymasak da etli/ kıymalı kapuska yemeğimiz var.
Kadının kitabı.com özel haberidir. İzinsiz olarak kullanılamaz.
Gerekli malzemeler
200 gram kuşbaşı et
1 Tencereye sığacak kadar doğranmış lahana
1 Yumurta büyüklüğünde kırmızı pancar
1 Büyük patates
1 Orta boy kuru soğan
2 Adet havuç
5- 6 diş sarımsak
2- 3 kaşık domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Üzerini süslemek için
Yoğurt ve dere otu
Borş çorbasının hazırlanışı
Önce sıvı yağı tencereye koyun kuşbaşı etleri güzelce kavurun.
Ardından üzerine küp küp doğradığınız kuru soğanları koyup çevirin.
Patatesi büyük küpler şeklinde doğrayın ve soğanın üzerine ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
Havuçu ve kırmızı pancarı çubuk makara gibi kesen rendeden geçirin ya da minik minik kesip tencereye atın.
Biraz kavurduktan sonra salçayı tuzu ve doğranış lahanaları da ilave edin.
Üzerine soğuk su koyun ve kısık ateşte pişene kadar ocakta tutun. http://kadininkitabi.com
Servis edeceğiniz zaman kasenin içine 1 yemek kaşığı yoğurt ve biraz da dereotu koyup sıcak servis edin.
Afiyet Olsun.
Not: Her ne kadar borş yemeği ruslarda çorba olarak adlandırılsa da Türk milletine sorduğumuzda sulu yemek olarak cevabını alırız. Rusların yemek kültüründe 1. yemekler ve 2. yemekler olarak ikiye ayrılıyor. Birinci yemeklerin içinde eğer su varsa o kesinlikle çorbadır. Onlar için çorba olarak ifade edilen yemekler bizim için sulu yemektir. Ayrıca bize bu yemek çok yabancı değil. Biz de Türkler olarak içine havuç, patates, kırmızı pancar koymasak da etli/ kıymalı kapuska yemeğimiz var.
Kadının kitabı.com özel haberidir. İzinsiz olarak kullanılamaz.
Yorumlar
Yorum Gönder