Kasımpaşa - Galatasaray Maçı Özeti

Spor Toto Süper Lig’in 13. hafta mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.

Kasımpaşa 11. dakikada Malki’nin attığı gol ile öne geçerken, sarı-kırmızılıların bu gole cevabı 60. dakikada Burak Yılmaz’dan geldi.

Bu skorun ardından Galatasaray puanını 23 yaptı ve 5. sırada kaldı. Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında takımımız 6 Aralık Cuma günü Elazığspor’u konuk edecek.

MANCINI 4 DEĞİŞİKLİK YAPTI!

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Kasımpaşa’ya konuk olan Galatasaray’da teknik direktör Roberto Mancini, kadrosunda değişikliğe gitti.

İtalyan teknik adam, ligde son oynanan Sivasspor maçında ilk 11′de yer vermediği isimlerden Semih Kaya, Drogba, Bruma ve Sabri Sarıoğlu’nu bu kez 11′de sahaya sürdü.

Milli takım kampında yaşadığı sakatlık sonrası ligdeki Sivasspor ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Real Madrid karşılaşmalarında forma giyemeyen Semih Kaya, Kasımpaşa mücadelesiyle yeniden formasına kavuştu.

DROGBA GERİ DÖNDÜ!

Mancini’nin Real Madrid maçı öncesi Sivasspor mücadelesinde yedek soyundurduğu ve son dakikalarda sahaya sürdüğü Drogba, bu kez ilk 11′deki yerini alırken, İtalyan teknik adamın Sivasspor karşısında ilk 18′e dahi almadığı Bruma ile Sabri Sarıoğlu ise bu karşılaşmada sahaya 11′de çıktılar.

Sivasspor karşılaşmasına 11′de başlayan oyunculardan Gökhan Zan, Aydın Yılmaz ve Umut Bulut ise yedekler arasında yer aldı.

GALATASARAY’DA 4 EKSİK VAR!

Sakatlık ve cezaları nedeniyle karşılaşmada Galatasaray takımından 4, Kasımpaşa ekibinden 1 oyuncu forma şansı bulamadı.

Galatasaray’da ligin 12. haftasındaki Sivasspor maçında kırmızı kart görmesi nedeniyle cezalı olan Dany ile sakatlıkları bulunan Sneijder, Muslera ve Hamit Altıntop takımdaki yerlerini alamadılar.

Kasımpaşa takımında ise Bursaspor maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen Kerem Şeras, Galatasaray’a karşı forma giyemedi.

KÖTÜ BAŞLANGIÇ GOLÜ GETİRDİ!

Galatasaray karşılaşmaya oldukça durgun bir görüntüde başlarken, temposuz ve bol pas hatalarıyla geçen bir ilk 10 dakika yaşandı. Bu kötü oyun sonrasında da rakibin golü bulması çok uzun sürmedi.

11. dakikada İlhan Eker’in pasıyla rakip ceza alanı dışında topla buluşan Oscar Scarione, Galatasaray savunması arasından ince bir pas denemesiyle arkadaşı Malki’yi topla buluşturdu. Ceza alanı içerisinde Sanaharib Malki’nin sol ayağıyla yaptığı kayarak vuruşta top ağlarla buluştu. Çok erken dakikada geri düştük.

İLK YARIDA İSABET YOK!

İlk yarının kalan dakikalarında Galatasaray neredeyse yokları oynadı. G.Saraylı taraftarlar 45 dakika boyunca ortaya koyulan oyundan memnun olmazken, defansta yapılan hatalar göze çarptı.

Hücumda da Drogba ve Burak’ın anlaşmazlığı ile birlikte ilk yarıya Sabri ile Felipe Melo’nun tartışması damga vurdu. İlk yarıda Galatasaray kaleye isabetli şut atamadı.

DROGBA İYİ GETİRDİ, BURAK ATTI!

Beraberlik adına rakip kaleye yüklenen Galatasaray aradığı golü 60. dakikada geçen sezonun gol kralı Burak Yılmaz ile buldu.

Rakip ceza alanında köşe gönderine yakın bir noktada topla buluşan Didier Drogba, şık bir bacak arasıyla rakibinden sıyrılarak ceza alanına giriş yaptı. Son çizgi üzerinden Drogba’nın pasına hareketlenen Burak Yılmaz, altı pas içerisinde tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve beraberliği getirdi.

DROGBA YÜZDE YÜZÜ KAÇIRDI!

Beraberlik sonrasında ataklarını sıklaştıran takımımızda Didier Drogba yüzde yüzlük bir pozisyondan yararlanamadı.

66. dakikada Emre Çolak’ın ara pasıyla sol kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ayağının dışıyla Drogba’yı topla buluşturdu. Rakip ceza alanı girişinde Didier Drogba’nın yaptığı tek vuruş cılız bir şekilde oyun alanını terk etti.

ERAY ÇOK İYİ ÇIKARDI!

78. dakikada Eray mühteşem bir kurtarışa imza attı.

Savunmadan gönderilen uzun topa hareketlenen Ryan Babel kaleci Eray’la karşı karşıya kaldı. Ryan Babel ceza alanına girer girmez topun dibine girerek kalecinin üzerinden aşırtmak istedi ancak kaleci Eray İşcan son adan parmaklarının ucuyla mutlak bir golü önledi.

Kalna dakikalarda Drogba bir net pozisyondan daha yararlanamazken, mücadele 1-1 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada Donk’un orta sahada kaptığı topla hızlı çıkan Adem Büyük, Galatasaray yarı sahasını kat ederek, sağdan ceza alanına sokuldu. Galatasaray savunmasının karşıladığı Adem, pasını geriden gelen Castro’ya aktardı. Bu oyuncunun ceza alanı çizgisi üzerinden, kaleyi cepheden gören bir pozisyonda yaptığı vuruşta, top az farkla yandan auta gitti.
11. dakikada Kasımpaşa Malki’nin golüyle öne geçti. İlhan Eker’in yerden pasıyla Galatasaray ceza alanı gerisinde buluşan Scarione, topu savunmanın arkasına hareketlenen Malki’ye aktardı. Penaltı noktası gerisinde kaleciyle karşı karşıya kalan Malki, yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
18. dakikada Bruma’nın sol kanattan derinlemesine gönderdiği pasla ceza alanına giren Eboue, topu ayağından açınca, meşin yuvarlağı sol kanattan gelen Burak Yılmaz’a bıraktı. Ancak Burak’tan önce meşin yuvarlağa müdahale eden Kasımpaşa savunması, tehlikeyi uzaklaştırdı.
25. dakikada Selçuk’un sol kanattan altıpasın içine doğru kullandığı serbest vuruşta, Galatasaray’dan kimsenin dokunamadığı top, yandan auta çıktı.
39. dakikada sol kanatta taç çizgisine yakın bölgede topla ilerleyen Malki’nin ceza alanına yaptığı ortada top, kaleye yöneldi. Kaleci Eray’ı da geçen meşin yuvarlak, üst ağlarda kaldı.
42. dakikada sağ kanatta topu alan Castro, seri çalımlarla içeri kat ederek pasını ters kanattaki Babel’e aktardı. Ceza alanı çizgisi üzerinde meşin yuvarlağa gelişine vuran Hollandalı oyuncu, topu Eray’ın kucağına gönderdi.

Yorumlar