Dövme Nasıl Silinir, dövme silmenin kolay yolları varmıdır ?


Yeni dövme ile eski dövmenin silinmesi en çok kullanılan yöntemlerden birisidir. Önce dövmenin altında bulunan delik tekrar geçilir ve her geçmede delikler gümüş nikratla enjekte olur. Dövmenin kesilip alınması durumu cerrahi uygulama gerektiren bir durumdur.

Günümüzde en fazla kullanılan ve en etkili yöntem laserle dövme silmedir. Lazerde bulunan enerji dövmenin bulunduğu dokuyu buharlaştırıyor ve böylece dövmenin silinmesini gerçekleştiriyor.

Dövmeyi silmenin tek yolu dövmenin olduğu deriyi tamamen yok etmektir. Dövmenin kaplamış olduğu alana ve rengin derinliğine göre dövme silme işlemi farklı yollar kullanılır.

Hızlı bir şekilde dönen elmasları bileylemek için kullanılan elmas biley taşıyla ovalama yöntemi ile dövmenin bulunduğu deri tabaka tabaka sökülür ve böylece dövme silinmiş olur. Bu yöntem oldukça etkilidir ancak derin bir biçimde yara yapabildiği için tercih edilmez.

Isıtılmış bir metalle dövmenin olduğu yeri dağlama en eski ve çok fazla acı veren bir yöntemdir.Günümüzde bu yöntemin yerine kuru buz ismi verilen yöntem kullanılır. Dövme olan bölümdeki dövme ve renkleri ne kadar derinde olursa olsun acı vermeden dağlanır.

Yorumlar