Somali meclis binasını Türkiye yapacak


Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun, Türkiye'nin Somali hükümetinin karşılaştığı zorlukları aşması için ülkedeki kalkınma projelerine destek olma konusuna yoğunlaştığını ifade etti.
Büyükelçi Torun, Somali'deki parlamento binası, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık sarayları ve bakanlıkların Türkiye tarafından yeniden inşa edileceğini söyledi.
Mogadişu dışındaki bölgelere de yardım iletmek istediklerini ifade eden Torun, bu projelerin hayata geçirilmesinin güvenliğe bağlı olduğunu kaydetti.
Torun, Somali'deki özerk bölge Somaliland Cumhuriyetinin başkenti Hargisa'da güvenlik endişesi olmaması sebebiyle yardımların buraya ulaştırıldığını belirtti.
Türkiye'nin Mogadişu'da Somali halkına ücretsiz hizmet veren bir hastane inşa etme niyetinde olduğunu, kısa bir süre içinde yine ücretsiz eğitim veren, özellikle de eğitim masraflarını karşılayamayacak öğrencilerin eğitim göreceği 3 okulun açılacağını kaydetti.
Somali'nin yeni Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, ülkede 20 yıl aradan sonra, 10 Eylül'de yapılan seçimle görevi devralmıştı.

Yorumlar