iPhone 5'te hatalar bitmiyor

Apple'ın son telefonu iPhone 5'i alanların bir bölümü cihazın kamerasında büyük bir sorun olduğunu iddia ediyor

Apple tutkunları Amerika, İngiltere ve Çin başta olmak üzere birçok ülkede uzun kuyrukları bekleyerek iPhone 5'lerine kavuştular. Cihazı alanlar teknik özellikleriyle ilgili yorumları paylaşırken Apple forumlarına kullanıcılar tarafından iPhone 5'in kamerasıyla ilgili bir sorun olduğu yorumları düştü.

iPhone 5'in kamerasının parlak ışıkta çekilen fotoğraflarda mor renkli bir hâle gösterdiği ortaya çıktı. Bütün iPhone 5'lerde olup olmadığı henüz bilinmeyen sorun, sadece güneş veya parlak bir ışık kaynağı görüntülendiğinde meydana geliyor.

Mor efektin oluşması için güneşin fotoğraf karesi içerisinde olması gerekmiyor. Buna yönelik bir örnek, Twitter'da bir kullanıcı tarafından yayınlanırken, bir başka kullanıcı ise mor efekti gösteren bir video kaydetmiş. Apple'dan bu konuda henüz bir açıklama gelmezken, İPhone 5 kullananlar çektikleri fotoğrafları forumlara yükleyerek sorunu tanımlamaya çalışıyorlar.

Apple destek hattını bu sorun için arayan bazı kullanıcılar, Apple'ın sorundan haberdar olduğunu ve çok sayıda kişinin bu konuda şikayette bulunduğunu söylediğini iddia ediyorlar.

Bazı kullanıcılara göre mor efekt, iPhone 5'in kamerasında kullanılan safir kristal lens koruyucusundan kaynaklanıyor. Sert bir madde olan safir, lensi çiziklerden koruyor. Ancak farklı renklere sahip safirler, bu tür bir efekte yol açmış olabilir.

DA-Developers, AnandTech ve Apple forumlarında kullanıcılar Apple'ın duruma biran evvel müdahale etmesini ve bu sorunun giderilebilir olmasını ümit ettiklerini yazıyorlar.

Daha önce HTC'nin de içinde bulunduğu akıllı telefonlarda da meydana gelen bu sorun lensin kaplanmasıyla giderilebilmişti.

Yorumlar