Mastürbasyon Hep Yalnızken mi Yapılır?

Daha zengin, haz dolu bir cinsel yaşam için partnerinizle mastürbasyonu da deneyebilirsiniz...

Seks hayatınız kısıtlamalara gelmiyor, fantezilere sınır konsun istemiyor! Daha zengin, haz dolu bir cinsel yaşam için mastürbasyon da rahatlatıcı bir yöntem...

Sözlük tabiri olarak 'cinsel organın orgazma ulaşıncaya kadar uyarılması' anlamına gelen mastürbasyon, genellikle üzerinde fazla durulmayan, konuşulmayan fakat farklı yaş gruplarından erkek ya da kadınların başvurduğu, basit anlamda rahatlama yöntemlerinden biri aslında.

Mastürbasyon, yıllardır kolay kolay telafuz edilemeyen yasak bir kelime olarak karşımıza çıkıyor. Halbuki cinsel yaşamımızda oldukça önemli bir yeri var. Gelin tabuları birlikte yıkalım ve kadınlarda mastürbasyonu biraz daha yakından inceleyelim.

Düzenli olarak yapılan bir şey...

Seks ve cinsellikle ilgili kendimizi ifade etmek açısından eskisine göre çok daha fazla özgürüz artık. Fakat yine de bazılarımız mastürbasyon ile uzaktan ya da yakından ilgisi olmadığını söylüyor. Oysa ki istatistikler kadınların %45'inin düzenli olarak mastürbasyon yaptığından bahsediyor. Peki o zaman mastürbasyon biz kadınlarda neden utanma ya da suçluluk duygusu yaratıyor? Bunun tabii din, kültür ve hepimizin bildiği sosyal tabularla ilgisi var fakat yetiştirilme tarzı da son derece önemli bir role sahip. Düşünebiliyor musunuz, bazı ebeveynler çocuklarının genital bölgelerine dokunmalarını yasakladığı için o çocuklar büyüdüklerinde bu durumdan olumsuzca etkilenmiş oluyor ve suçluluk duygusu içinde sağlıksız bireylere dönüşüyorlar.

Kadınların birçoğu orgazma sadece mastürbasyon sonucu oluşuyor

Birçok araştırmanın sonuçları gösteriyor ki, yaşamlarında mastürbasyona düzenli olarak yer veren kadınlar daha aktif ve haz açısından çok daha zengin bir seks hayatına sahip. Kadınların birçoğu orgazma sadece mastürbasyon yoluyla ulaşıyor, vücutlarındaki hassas bölgelerin nereleri olduğunu bu sayede öğreniyor, G noktası, klitoris ve erojen bölgelerini daha iyi keşfedebiliyorlar.

Peki daha iyi bir mastürbasyon için neler yapılabilir?

Öncelikle en klasik yöntem, parmakları kullanmak. İşaret ve orta parmak bu işin için en uygun olanlar. Baş parmağınızı da kullanabilirsiniz tabii. Klitorisi, eğer fazlasıyla hassassanız dairesel hareketlerle, fakat genellikle yukarı aşağı hareketlerle uyarabilirsiniz. Kendinize uygun ritmi bulmak için acele etmeyin. Kendinizi rahat bırakırsanız orgazma ulaşmanız da o kadar kolay olur. Eğer biraz utangaç bir yapıya sahipseniz türlü nesneler de kullanabilirsiniz. Vajinanız derin olduğu için parmak ve elinizle istediğiniz noktalara erişemeyebilirsiniz. Uygun bulduğunuz bu nesneyi kullanıp orgazma ulaşmanın bir başka yolu da yüzüstü yatıp bacaklarınızın arasına yerleştirmeniz ve yine belli bir ritm tutturmanız.

Seks Oyuncaklarından da yararlanabilirsiniz

Dilerseniz mastürbasyon esnasında türlü seks Oyuncaklarından da yararlanabilirsiniz. Fazla çaba harcamadan, hızla orgazma ulaşmak adına oldukça verimliler. Titreşimli vibratörler ile klitorisinizi uyarabilirsiniz. Yalnız metal olanlar ilk kullanımda soğuk olabilirler, ürkmeyin. Oturarak, ayakta ya da yatarak kullanabileceğiniz birçok seks Oyuncağı var. Bunun için de birçok internet sitesi bulunuyor. Bir seks shop'a bizzat gitmek istemiyorsanız buralardan online sipariş verebilirsiniz. Seks Oyuncaklarının cinsel yaşamınızı olumsuz etkilememesi açısından bağımlılık yaratmamasına da ayrıca özen göstermelisiniz.

Mastürbasyon hep yalnızken mi yapılır?

Mastürbasyon ile ilgili genel kanı 'tek başına yapıldığı'. Fakat partnerinizle birlikte son derece ahenk ve uyum içerisinde de rahatlıkla yapabilirsiniz. İlişkinizde de olumlu etkileri olacaktır. Üstelik partneriniz her seferinde sizi daha da iyi keşfedecek ve göreceksiniz ki sizin bile kendinizde farkedemediğiniz zevk noktalarını bulabilecektir. Kısıtlamalara gerek, fantazilere sınır yok! Unutmayın ki her kadın, her erkek gibi sağlıklı ve kaliteli bir seks yaşamını hakediyor.

Yorumlar