Sahte Google Plus Türkiye hesaplarına dikkat!

Google Plus'ın büyük ilgi görmesi spamcıların iştahını kabartmış olacak ki e-mail adresi toplamak için Google adına sahte hesaplar oluşturdular.

Bu hesapları oluşturanlar o kadar ileriye gittiler ki Google'ın kimliğine bürünerek Google +, twitter ve facebook'ta açtıkları Google Plus Türkiye hesapları ile e-mail adresi toplamaya başladılar.

Bu hesaplar şunlar:



Google +: https://plus.google.com/101254559079615814233
Twitter: https://twitter.com/#!/GooglePlusTr
Facebook: http://www.facebook.com/GoogleArtiTurkiye

Google ekibi kendisi kesinlikle davetiye dağıtmamaktadır. Ayrıca ulu orta mail adresi isteyenlere de adreslerinizi vermeyin ve adreslerinizi herkesin görebileceği yerlerde paylaşmayın. Mümkünse tanıdıklarınızdan davetiye isteyin.

Güncelleme: Bu hesapları açan kişinin daha sonra yaptığı açıklamada eğlence amaçlı bu hesapları açtığını belirtti. Ama nasıl bir eğlence anlayışı ki Google gibi bir firmanın kimliğine bürünerek insanlar ile eğleniyor merak ediyorum. Özellikle davetiye sistemi ile erişilebilen bir servis için davetiye dağıtmak nasıl bir eğlence? Ülkemizde bilgisayar bilgisi zayıf olan milyonlarca kişi varken ve yaptıkları bilişim suçları kapsamına girerken acaba gerçekten eğlenmek için mi bu hesapları açtılar yoksa farkedilince bu şekilde mi kıvırdılar?

Yorumlar