Fiyatları değil, Kafe tuzlu .

İnsan sağlığına yararlı olduğu belirtilen kaya tuzunun merkezlerinden biri olan Çankırı'da 6 ton tuz kullanılarak, Türkiye'nin ilk tuz kafesi açıldı.

''Tuzz Cafe'nin'' sahibi Coşkun Kaya, yaptığı açıklamada, saf tuzun insan sağlığına önemli katkıları olduğunu belirterek, ''Kaya Tuzunun üst solunum yolları rahatsızlıkları olan astım, bronşit ve alerji gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldığı artık herkes tarafından kabul ediliyor. Çankırı'da kaya tuzunun merkezi'' dedi.

Çankırı'da bulunan bin yıllık tuz mağarasını bir çok astım hastasının tedavi olmak için ziyaret ettiğini dile getiren Kaya, kendilerinin de bu düşünceden yola çıkarak tuzdan bir kafe açmaya karar verdiklerini yani tuzu Çankırı merkeze getirdiklerini ifade etti.

Kaya, ''Çankırı'da Türkiye'nin en büyük kaya tuzu madeni bulunuyor. Buradan aldığımız yaklaşık 6 ton saf tuzu işledikten sonra duvarlarımızı tuzla kapladık'' dedi.

Çok kısa bir süre önce açılmış olmasına rağmen kafenin yoğun ilgi gördüğünü belirten Kaya, ''Kafe açılalı daha birkaç gün olmasına rağmen insanlar tarafından sık sık ziyaret edilen bir merkez oldu. Gelen konuklarımız kafenin rahatlığından ve insana huzur verici bir tarafı olmasından çok memnunlar. Bir gelen bir daha ayrılmak istemiyor'' diye konuştu.

Yaklaşık 65 kişilik kafenin dekorasyonunu da tuzdan yaptıklarını vurgulayan Kaya, tuz lambalarından yaptıkları rengarenk dekorasyonun hem içerinin havasına hem de dekorasyona önemli katkıları olduğunu belirtti.

Tuz kafenin tabelasının da tuzdan yapıldığını kaydeden Kaya, ''Çankırı üniversite kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Dışarıdan gelen insanlar ve üniversite öğrencileri Çankırı'daki bu ortamda bulunmaktan çok memnunlar. İlk kez karşılaştıkları bu ortam onlara çok ilginç geliyor. İçeride oturdukça havanın ferahlığından bahsediyorlar'' dedi.

Kafe müşterilerden Mehmet Türk, Çankır'da böyle bir mekanın açılmasından çok mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

''Geldiğimiz saman büyük bir ferahlık içinde oturuyoruz, rahatlıyoruz, stres atıyoruz. Sık sık da gelmeye devam edeceğiz. Kaya tuzunun insan sağlığına iyi geldiğini duymuştuk. Buraya gelerek bu rahatlığı yaşıyoruz.''

Yorumlar