Website İle Blog Arasındaki Farklar

  • Website oluşturabilmek için teknik bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için ise bir webmastera gerek vardır. Buradan da anlaşılacağı üzere website için hem teknik bilgi hem de uygulamak için zaman gereklidir.
Blog yayınlamak için ise neredeyse hiçbir teknik bilgiye ihtiyacınız yoktur. Kullanımı ve yönetimi çok basit olan bloglarda zamanınızı kaliteli içerik eklemek için değerlendirebilirsiniz.

  • Websitelerde güncellemeler sık olmaz. Çünkü durağandırlar. Bloglar ise çoğu zaman günlük, ama en azından haftada 1-2 kez güncellenmektedir.
  • Websiteleri güncellendiği zaman okuyuculara haber verilmez. Ancak bloglar güncellendiğinde RSS mekanizması ile okuyuculara bildirim yapılır. Böylece daha önceden gelen okuyucu tekrar sitenizi ziyaret eder ve trafik devamlılığı sağlanmış olur.
  • Web siteleri başlıklar ile bölünerek oluşturulur.. Fakat bloglar tarihler ile kronolojik bir sıralamayla bölünür. Son yazılan güncel bir bilgi en üstte olacak şekilde düzenlenir.
  • Arama motoru örümceklerinin websitelerini tarama sıklıkları uzundur. Hâlbuki bloglar çeşitli ping servisleri sayesinde arama motorları tarafından çok sık taranır. Blogunuza eklediğiniz bir yazıyı dakikalar içinde arama motorlarında görebilirsiniz.
  • Websitelerinde site sahibi ile okuyucuları arasında pek iletişim kurulmaz. Fakat bloglar yorumlar, geri izlemeler, linkler ile okuyucular ile sıkı bir iletişim içindedirler. Sadece bu avantajı bile blog sahibi olmak için yeterli bir sebebptir.
  • Websitelerinin bölümleri birbirinden farklı tasarımı olan sayfalardan oluşabilir. Fakat bloglardaki sayfalar genellikle tek bir tasarımdan oluşur.
  • Websiteleri değiştiğinde eski olan içerik yayından kaldırılabilir. Hâlbuki blog mantığında hiç bir yazı silinmez, istenildiğinde arşivden ulaşılabilir.
  • Websitelerindeki içeriğin kimin tarafından oluşturulduğu her zaman açık değildir. Hâlbuki bloglarda içeriği oluşturan kişi açıkça ortadadır. Siz bir pazarlama uzmanı, şirket yetkilisi veya bir webmaster ile değil bir insanla muhatap olduğunuzu bilirsiniz. Blog ortamı çok daha samimi bir havada cereyan eder.
Sonuç olarak websiteleri ile bloglar arasındaki farkı gazete ve köşe yazarı arasındaki farka benzetebiliriz. Gazete haber verir, bilgilendirir. Köşe yazarı ise yorumlar, olayların farklı yönlerini gösterir, uyandırır.
Siz de bu avantajlı özelliklerinden dolayı kişisel veya ticari bir blog açmak isteyebilirsiniz. Blogu bir hobi olarak ta yapabilirsiniz. Ama dikkat edin “Blog bağımılık yapabilir icon smile Website İle Blog Arasındaki Farklar ”.

Yorumlar