Perde Pilavı Tarifi

Malzemeler:
3 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
5 Çorba kaşığı Yoğurt (Hamuru İçin)
125 Gram Margarin (Hamuru İçin)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ (Hamuru İçin)
1 Paket Kabartma Tozu (Hamuru İçin)
Yeteri kadar Tuz (Hamuru İçin)
Alabildiği Kadar Un (Hamuru İçin)
4 Adet Tavuk Göğsü (İçi İçin)
1 Kilogram Pirinç (İçi İçin)
300 Gram Badem (İçi İçin)
100 Gram Dolmalık Fıstık (İçi İçin)
2 Çorba kaşığı Baharat (İçi İçin)

Yapılışı:
Bütün hamur malzemelerini karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
İçinin Hazırlanması :
Pilavı diri olacak şekilde pişirin.
Tavukları haşlayıp küçük parçalara ayırın ve hafif yağda kızartın.
Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Sonra yağda kızartın.
Büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) koyun.
Karıştırarak güzelce harman edin.
Önceden hazırladığınız hamuru bir küçük bir de büyük parçaya ayırın.
Büyük parçayı merdane ile açıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirin.
Pilav karışımını içine doldurun.
Ayırdığınız hamur parçasını merdane ile açıp pilavın üzerini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin.
1 saat 200 C fırında pişirin. Ters çevirerek servis yapın.

Yorumlar