En Güzel Firefox Eklentileri

Bazıları tarayıcı konusunda crome’yi tek geçse de, aslında benim favorim firefox. Kullanışlı oluşu, eklentiler ile desteklenebilmesi, sayfaları hızlı açabilmesi ve bilgisayarı yormayan bir yapıya sahip olması nedeni ile firefox’dan vazgeçemiyorum. Bu yazımda ise firefox kullanmanız için neden olabilecek eklentilerin en iyilerinden bahsetmek istiyorum. Aynı zamanda bu eklentileri bende kendi bilgisayarımda kullanıyorum.
  1. Fire FTP : Fire FTP adında da anlaşılacağı gibi bir ftp eklentisi. Bu eklenti sayesinde bilgisayarınızda kurulu bir ftp programı ile ne yapıyorsanız, aynını yapabiliyorsunuz. Dosya download, upload edebiliyor ve chmod ayarlarını ayarlayabiliyorsunuz. En büyük avantajı ise, şu aralar sitelerin başına dert olan iframe virüsünü, üzerinden siteye bulaştırmıyor olması. Mutlaka kullanın tavsiye ederim.
  2. ColorZilla: Color zilla eklentisi ile, web siteleri üzerinde beğendiğiniz bir yerin renk kodunu anında görebiliyorsunuz. Kurduğunuzda kendini status bar’a ekliyor ve tek tıkla kullanabiliyorsunuz.
  3. Font Finder : Font finder eklentisi ile web siteleri üzerindeki yazıların font bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Hangi font kullanılmış, renk kodu, line-height değeri ve font büyüklüğünü görebilirsiniz. Yine color zilla gibi, kendini status bar’a ekliyor ve anında kullanabiliyorsunuz.
  4. Echofon for Twitter : Bu eklenti ile firefox üzerinden twitter hesabınıza otomatik  bağlanabilir ve twitlerinizi buradan girebilirsiniz. Sağ alt tarafta küçük bir ikon şeklinde bekler ve biri twitlediğinde uyarı verir. Ayrıca tarayıcınızı her açtığınızda twittere giriş yapmak zorunda da değilsiniz.
  5. Gmail Space : Bu eklenti ile gmail hesabınızdaki alanı bir ftp sunucusu gibi kullanarak dosyalarınızı saklayabiliriniz. Zaten Ana çalışma ekranı aynı bir ftp programı gibi.
  6. Lightshot : İşte benim en sevdiğim eklentilerden biri. Bu eklenti ile, ekranın belli bir bölümünü veya tamamını caps alıp, anında sosyal imleme sitelerinde paylaşabilirsiniz. Ayrıca bilgisyarınıza .png, .jpg, ve .gif formatında kaydedebilirsiniz.  İsterseniz tek tıkla anında imageshack serverlerine upload edip istediğiniz yere linkini ekleyebilirsiniz. Bu eklentinin birde programı mevcut. İndirip kurarak windows ortamında aynı işlemleri yapabilirsiniz.
  7. Yet Another Window Resizer : Tasarımlarını değişik ekran çözünürlüklerinde test etmek isterseniz bu eklenti tam size göre. Tek tıkla istediğiniz ekran boyutunda tasarımlarınızı görebilirsiniz.
  8. whos.amung.us Users Online Counter : Whos amung servislerini web sitesi olupta kullanmayan yoktur heralde. O an web siteniz de kaç kişi olduğunu gösteren bir sayaç kodu verir. Sizde bunu sitenize yapıştırarak anlık istatistikleri görürsünüz. Ama ben göreyim, başkası görmesin, yada sürekli siteye girip bakmayayım, köşede bir yerde sürekli görünsün derseniz, bu eklenti tam size göre. İndirin kurun, status bar’ın sağ tarafında, o an sitenizde kaç kişi olduğunu görün.
  9. Measurelt : Sayfanızda belli bir yerin enini ve boyunu ölçmeye yarayan bir araç.
  10. Video Downloadhelper : Firefox için gelmiş geçmiş en iyi eklentilerden biri bu. İzlediğiniz videoyu, yada flash animasyonu, tek tık ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Video kaynağına ulaşabilir ve isterseniz değişik formatlara dönüştürüp bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
  11. Firebug : Bir webmaster’ın çantasında olması gereken yegane bir eklenti. Bu eklenti ile sitelerin kaynak kodlarını, css kodları, java dosyaları ve Html yapısını en ince ayrıntılarına kadar görebilirsiniz.

Yorumlar