Kasko Poliçesi Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?


Ülkemizde genellikle araç sahipliği için ekonomik açıdan büyük fedakarlıklar yapılır veya bazen yıllarca kredi borcu ödenir. Çoğu zaman trafikte güvende olmak için zorunlu trafik sigortası yaptırmış olmanın yeterli olduğu düşünülür. Oysa kasko ve trafik sigortası arasındaki fark düşünülenden daha fazladır.
Ülkemizde pahalı olduğu  ve lüks kaçacağı düşüncesi ile kasko poliçesi yaptırmak genellikle önemsenmez. Oysa hasar oluşması durumunda çıkacak masraflarla karşılaştırıldığında kasko yaptırmış olmak çok daha ekonomiktir. Üstelik, belli noktalara dikkat ederek ve online kasko karşılaştırma olanağını kullanarak en ekonomik kasko sigortasını satın almak mümkün.

Kasko Alırken Bunları Unutun!
Pek çok kişi kasko poliçelerinin içeriği ve teminat kapsamı konusunda çok bilgili olmadığı için seçim esnasında da yanlış yönlendirmelere maruz kalmaktadır. Poliçe alırken en çok düşülen hatalar:
– Fiyat öncelikli değerlendirmek
– Araştırma yapmadan ilk karşınıza çıkanı almak
– Bir yakınımızın çalıştığı veya temsilcisi olduğu şirket ise hiç düşünmeden kaskomuzu yaptırmaktır.

Kasko Poliçesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
En ucuz poliçe, en ekonomik poliçe değildir; benzer şekilde en pahalı poliçe de en çok güvence veren poliçe değildir. Poliçenizi alırken aşağıdaki noktalara dikkat ederseniz, bütçenize ve aracınıza en uygun poliçeyi alabilirsiniz.
– Sigorta poliçeniz mutlaka araç kasko bedeline göre düzenlenmiş olması gerekir.
– Daha önce hasarınız yoksa, hasarsızlık indiriminin uygulanmış olması gerekir.
– Anlaşmalı araç servis ağının genişliğine dikkat etmek gerekir.
– Özel şartlarda yer alan mini hasar kapsamı iyi değerlendirilmelidir.
– Ferdi Kaza teminatlarının içeriği ve limitleri karşılaştırılmalıdır.
– Ödeme seçeneklerinin esnekliği ve ödeme planının sigortalı tarafından belirlenebilmesi, anlaşmalı kredi kartlarına taksit seçenekleri göz önünde bulundurulmalı.
– Satın almadan önce poliçenin genel ve özel şartları ile teminatlar mutlaka kontrol edilmelidir.

Yorumlar