Haarp nedir, 17 Ağustos 1999 depremi haarp'ın eserimi?

Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program) veya kısaca HAARP; Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışma. Bu fikir, ilk kez Sırp asıllı ABD'li bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmıştır.

Bu projenin hayata geçirilmemesi için birçok ülkede kampanyalar olmuştur. Çünkü HAARP projesi iklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak kullanılabilme iddialarından dolayı çok tartışmalı bir konu halini almıştır.

HAARP, Pentagon'un kontrolünde ve ABD ordusunun hizmetinde olan önemli bir projedir.


Alaska'daki HAARP antenleri
Alaska'daki merkezde şu anda, yüksek frekansta radyo sinyali yayınlayabilen toplam 180 adet anten bulunmaktadır. Bunların yanı sıra, çok yüksek frekanstaki sinyallerle ilgili çalışmalarda kullanılacak olan bir radarın yapılması da planlanmaktadır.

HAARP projesi kapsamında, iyonosferin ısıtılması yoluyla VLF (çok düşük frekans) dalgaları da üretilmektedir.

Elektromanyetik dalgalar üzerine birçok deneyin yapıldığı bu alan uçaklar için çok tehlikelidir. Bu yüzden HAARP tesislerinde, uçak kontrol sistemi kurulmuştur. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda antenlerin faaliyetleri otomatik olarak durdurulmaktadır.

17 Ağustos 1999 gölcük depremi, Japonya'daki nükleer santralin patlaması bu teknolojinin eseri olduğunu insanların aklına düşürmüştür. Bu teknolojinin 3 ülkede kullanıldığı iddia edilmektedir bunlar; ABD, Rusya ve İsrail'dir. Hatta iddialara göre 2014 de Rusya'da havaların olağan halinden daha kötü gitmesi ve tarımsal ürünlerin üretilememesinin sorumlusu Rusya'da ABD'nin Haarp teknolojisini kullanmasıyla olduğu düşünülmüştür. Ertesi sene ise ABD de çok büyük bir yangın meydana gelmiştir ve bununda Rusya tarafından Haarp teknolojisi ile yapıldığı öne sürülmüştür.

Yorumlar