EMP Bombası Nedir?

EMP Bombası ( Electromagnetic Pulse)

Ülkemiz genelinde yaşanan elektrik kesintisi sonrası gündeme gelen EMP Bombası saldırı iddaaları üzerine mysubh.com ekibi üzerine EMP Bombası hakkında bilgi amaçlı bir yazı hazırladık.

EMP Bombası aslında güçlü bir elektromanyetik alan oluşturarak bütün elektroik cihazları bozan bir alan olarak bilinir. EMP Bombası ABD tarafından tesadüf olarak bulunmuştur. 1958 yılında ABD tarafından yapılan deneme hidrojen bombası testlerinde patlama sonucu ortaya çıkan manyetik alan binlerce km uzaktaki bölgelerde elektronik cihazların etilenmesine sebep olmuş.

Özellikle ABD ve RUSYA bu alanda çalışma yapmadıklarını açıklasalarda yayımlanan gizli belgelerde bu ülkelerin ellerinde EMP bombası olduğunu göstermektedir.

EMP bombası çalışma mantığı çok basit olduğu için çok güçlü silahlar yapılmasına imkan tanımaktadır. Ülkemizde EMP bombalarına karşı bir önlem alınmamış olmasına rağmen özellikle iran ve çin geliştirdikleri sistemler ile Askeri malzemelerin EMP bombalarından etkilenmemesi sağlamaktadır.

Alıntı:
"Yaklaşık 400 km yüksekte patlatılan 1.4 megaton TNT eşdeğeri bomba, patlama noktasından 1400 km uzaktaki Hawai Adasında sokak lambalarının ve sigortaların patlamasına, telefon santrallerinin bozulmasına ve çalışır durumdaki arabaların motorlarının durmasına neden olmuştur"

Ülkemizde yaşanan kesintinin yapılan bir EMP bombası saldırı sonucu olması kanısı ise Türkiye'nin elektrik hatları dağıtan sistemlerin bilgisayarlarının olduğu bölgelerde böyle bir patlama sonucu komple sistemlerin çökmüş olabileceği yorumu yapıldı. Dünya genelinde artık ülkeler ateşli silahlar yerine Siber saldırılar yada EMP bombası gibi elektronik sistemleri çökertecek yöntemler üzerinde çalışmaktadır.

Yapılacak açıklamalar bu kesintinin sebebini tam olarak açıklayacaktır.

Yorumlar