MINI Paceman 2012 Paris Otomobil Fuarında Meraklısıyla Buluştu


Avrupa'nın 2012'deki en önemli otomobil fuarı, MINI model serisinin yedinci üyesi MINI Paceman'in dünya lansmanına da ev sahipliği yapacak.

 Premium kompakt segmentinde pazara sunulacak olan ilk Spor Aktivite Coupé tasarımı ve şık bireyselliği birleştirip MINI ile özdeşleşmiş go-kart hissini yeniden tanımlayarak markayı bir kez daha yeni ufuklara taşıyor.

MINI'nin yeni elit performans modeli olan ve 50 yılı aşkın süredir motor sporları geleneğine yepyeni boyut getiren, bugüne kadar üretilmiş en hızlı MINI, MINI John Cooper Works GP de Fransa'nın başkentinde dünyaya sunuluyor. Bu iki kapılı otomobil, yarış otomobillerinden ilham alan John Cooper Works gelişim uzmanlığının hayata geçirilmiş halini temsil ediyor.

Pazara bu yılın ilerleyen zamanlarında sınırlı sayıda sürülecek olan MINI John Cooper Works GP’nin sezgileri Nürnburgring'de yoğun testler sonucunda keskinleştirildi. Bu yeni model ile sürücüler orijinal yarış hissini her gün tadabilecekleri altı John Cooper Works modelinden birini seçebilecek. Alt marka, şimdi müşterilere çok daha geniş aksesuar seçenekleri sunuyor.

MINI Paceman: premium kompakt segmentine sportif ve zarif özgün bir otomobil katılıyor.
İki kapısı ve büyük bagaj kapısı, güçlü orantıları ve dinamik şekilde uzatılmış hatları MINI Paceman'in premium kompakt segmentinde sportif ancak zarif bireysel otomobil rolünü doldurmasını sağlıyor. Gövde tasarımı tipik MINI biçimlerini bir araya getirerek hem otomobilin çevikliğini hem de sürüş yeteneklerinin çeşitliliğini ortaya koyuyor. Aynı şekilde iç tasarım seçkin MINI tarzına yeni bir bakış açısı sunuyor. Sürücü ve öndeki yolcu gibi iki bireysel arka koltukta yolculuk edenler cömert ve geniş alanın ve üstün yanal desteğin keyfini lounge tarzı bir ortamda çıkartıyor. Arka koltukların katlanmasıyla MINI Paceman'in yük kapasitesi 330 litreden maksimum 1.080 litreye yükseliyor.

MINI Paceman altı ileri otomatik vites seçeneği ile 112 bg’den 184 bg’ye kadar uzanan dört güçlü motor seçeneği ile pazara sunulacak.

Alçaltılmış spor süspansiyonlar ise standart olarak sunuluyor. MINI Countryman'den sonra motor gücünü yola dört tekerlek üzerinden aktarma seçeneğini sunan ikinci model olacak; MINI ALL4 dört çeker sistemi MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman ve MINI Cooper D Paceman için kullanılabilir.

MINI John Cooper Works GP; sınırlı üretim bir spor makinesi.
Teknoloji ile yarış otomobillerine doğrudan bağlantılar MINI John Cooper Works GP'ye yarış pistinde üstün performans ve yollarda güçlü bir duruş sağlıyor. 218 bg’ye sahip kapsamlı şekilde değiştirilmiş dört silindirli turboşarj motor, ayarlanabilir yay üzeri süspansiyon, ekstra güçlü spor fren sistemi, GP yarış modu ile DSC denge kontrol sistemi ile modele özgü alaşım jantlar ve spor lastikler üstün yol tutuşu ve yepyeni bir sürüş keyfi sunuyor.

Aerodinamik olarak optimize edilen tasarımı ve daha düşük ağırlık (arka koltukların olmayışı sayesinde), MINI John Cooper Works GP'nin yarış yeteneklerine son noktayı koyuyor. Bu özel spor makinesi 0'dan 100 km'ye 6,3 saniyede çıkıyor ve saatte 242 km'lik hızıyla MINI'nin seri üretim otomobillerinin arasında en yüksek azami hıza sahip.

MINI John Cooper Works GP sadece 2.000 adet ile sınırlı sayıda üretilecek ve John Cooper Works ailesinin diğer üyeleri ile birlikte Paris'te bulunacak. Aralarına katılan yeni üye de benzersiz yarış hissini, gücünü dört tekerlek üzerinden aktarma özelliğiyle birleştiren MINI John Cooper Works Countryman.

Yorumlar