Bilet Saracoğlu'na kaldı

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında Spartak Moskova'ya 2-1 yenildi ama tur şansını gelecek hafta Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak maça taşımayı başardı.


Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında Spartak Moskova'ya konuk oldu. 3. ön eleme turunda Romanya'nın Vaslui ekibini saf dışı bırakan Sarı Kanarya, Rusya'daki mücadelede Devler Ligi'nin kapısını aralayacak bir skor almayı hedefliyordu.

Kocaman, sezonun en önemli mücadelesi olarak görüğü karşılaşmaya defansif bir kadroyla çıkarken, Alex, Krasic ve Caner'i yanında oturttu, orta sahayı Cristian, Mehmet Topal ve Mehmet Topuz'u oynatırken, sağ bekte Gökhan, sol bekte ise Hasan Ali oynadı. Yobo ise bu sezon ilk kez Fenerbahçe formasıyla Moskova'da tanıştı.

Mücadeleye kanatları kullanarak başlayan ev sahibi yan toplarada birkaç tehlike yarattı ama Mert ve defans bunlarda başarılıydı. Temsilcimiz ise Kuyt ve Sow ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı. İlk yarıda kalesini iyi savunan Fenerbahçe, istediği oyunu da rakibine kabul ettirmeyi başardı.

İkinci yarıda ise ilk önemli fırsatı biz yakaladık. 52. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya çok iyi yükselen Cristian'ın kafa vuruşunda kaleci Dycan adeta uzadı ve golü önledi. Ardından da golü kalemizde gördük. Soldan Kombarov'un içeri çevirdiği topu emenike ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Oyunun kontrolünü rakibin ele geçirdiği bu dakikalarda Fenerbahçe, beraberliği yakaladı. 64. dakikada Selçuk'un uzun topunu iyi takip eden Sow kafayla Kuyt'a indirdi, o da topu boş kaleye gönderdi. Hollandalı böylece sezon başındaki müthiş performansını devam ettirmiş oldu.

Ancak 5 dakika sonra Spartak tekrar öne geçti. Sağ kanattan kullanılan kornerde Kombarov arka direkte boş kaldı ve güzel bir voleyle tekrar ev sahibini öne geçirdi.

Kalan bölümde aradığı gol bulamayan temsilcimiz Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında Spartak Moskova'ya 2-1 yenildi ama tur şansını gelecek hafta Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak maça taşımayı başardı.

Temsilcimize Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için Şükrü Saracoğlu'nda 1-0'lık bir galibiyet yetecek.

SPARTAK MOSKOVA - FENERBAHÇE
STAT: Luzhniki
HAKEM: Martin Atkinson
SAAT: 19.00

SPARTAK MOSKOVA: Dykan, Pareja, Suchy, Makeev, Carioca, McGeady, Kombarov, Bilyaletdinov, Romulo (Dk. 40 De Zeuw), Ari(Dk. 77 Dzyuba), Emenike (dk. 67 Wellinton)
TEKNİK DİREKTÖR: Unai Emery

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topal (Dk. 83 Bienvenu), Selçuk, Mehmet Topuz (Dk. 88 Caner), Cristian, Kuyt, Sow (Dk. 77 Krasic)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

SARI KARTLAR: Dk. 20 Egemen, Dk. 74 De Zeeuw, Dk. 76 Bilyanettinov, Dk. 87 Kuyt
GOLLER:Dk. 59 Emenike, Dk.65 Kuyt, Dk. 69 Kombarov


İLK YARIDAN DAKİKALAR
Karşılaşmaya savunma ağırlıklı bir kadroyla başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda kale önünde pozisyonlar gördükten sonra mücadeleyi rakip yarı alana taşımaya çalıştıysa da orta alandaki pas trafiği ve ileriye çıkışlarda sorun yaşadı. Karşılaşmanın kontrolünü eline alarak mücadeleyi Fenerbahçe yarı alanında tutmayı başaran Rus ekip, üst üste ataklarla kaleyi yokladı.
İlk yarıda son 15 dakikalık bölümde kendi oyununu rakibe kabul ettirmeye çalışan sarı lacivertliler, Rus ekibin temposunu yavaşlatmasını fırsat bilerek öne çıktıysa da önemli bir pozisyon üretemedi.
Forvet oyuncusu Sow ilk yarıya orta alanın solunda başlarken, hücum hattına uzak kaldı. Sow son 15 dakikalık bölümde forvet hattına yaklaşarak rakip kalede gol aradı.

2. dakikada Kombarov'un soldan ceza alanı içine ortaladığı topu altı pas içinde kaleci Mert kontrol ederek tehlikeyi önledi.

9. dakikada Fenerbahçe rakip ceza alanında Mehmet Topuz ile etkili oldu. Sarı lacivertli futbolcunun ayağından fazla açtığı topu savunma kornere gönderdi.

12. dakikada Pareja'nın ceza alanının dışından kaleyi karşıdan gören noktadan kullandığı serbest vuruşta kaleci Mert topu kontrol etti.
Aynı dakikada ceza alanına atılan tehlikeli pasta kaleci Mert zamanında çıkarak, hareketlenen Emenike'den önce topa hakim olarak önemli bir tehlikeyi önledi

16. dakikada sağdan Rafael Carioca'nın ortasında arka direkteki Ari'nin kafa vuruşunda kaleci Mert topu direğin üzerinden kornere çeldi.

24. dakikada Spartak Moskova Fenerbahçe kalesinde tehlikeli oldu. Sağdan Makeev'in ortaladığı topa arka direkte Bilyaletdinov'un gelişine sert vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

35. dakikada Fenerbahçe'nin rakip ceza alanına taşıdığı topa yarım vole vuruş yapan Sow meşin yuvarlağı direğin üzerinden auta gönderdi.

39. dakikada Ari ile paslaşarak sağdan ceza alanına giren McGeady'nin kale önüne doğru gönderdiği topu kritik bölgede Gökhan Gönül ayak koyarak tehlikeyi önledi.

42. dakikada Mehmet Topal'ın rakip savunma arkasına gönderdiği pasta soldan ceza alanına hareketlenen Hasan Ali Kaldırım'dan önce kaleci Dykan çıkarak ayağıyla topu uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Yorumlar