Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi

Günümüz de en az bir yabancı dil bilmek artık bir ihtiyaç halini aldı. Hatta İngilizce’nin yanında Çin’ce de öğrenmek bir çok kişinin tavsiyesi. Ancak gerek zamansızlıktan gerek maddi açıdan bir kursa gidip dil eğitimini tamamlamak zor olmaktadır.
Yabancı dil öğrenmek ve öğretmek isteyenlerin bir araya geldiği topluluk siteleri sayesinde hem sıfırdan yeni bir dil öğrenmeye başlayabilir hem de yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.
Listemizde yeni bir dil öğrenebileceğiniz veya yabancı dilinizi geliştirebileceğiniz çeşitli topluluk ve kurs sitelerini bulabilirsiniz.
  1. Livemocha: Dünyada 195′den fazla ülkede, 9 milyondan fazla üyeye, 35′den fazla dilde, ücretsiz ve ücretli dil kursları sunan, dünyanın en geniş online dil öğrenme topluluğudur.
    Ana Sayfa: http://www.livemocha.com/
    livemocha Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi
  2. Busuu: Ücretsiz veya ücretli olarak 150′den fazla materyal ve dünya çapında 2 milyondan fazla üye ile öğrenmek istediğiniz dili ana dili olarak konuşanlardan öğrenebileceğiniz dil öğrenme topluluğudur.
    Ana Sayfa: http://www.busuu.com
    busuu Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi
  3. iTalki: 200′den fazla ülkede, 100′den fazla dili ana dili olarak konuşanlardan öğrenebileceğiniz online dil öğrenme topluluğudur. Ayrıca yabancı dil öğretmenleri ve kurslarına da site üzerinden ulaşabilirsiniz.
    Ana Sayfa: http://www.italki.com/
    italki Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi
  4. Linkua: Yabancı dil eğitmenleri ile online olarak oluşturulan sınıflar aracılığıyla yeni bir yabancı dil öğrenebilir veya yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.
    Ana Sayfa: http://www.linkua.com/
    linkua Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi
  5. Lingo Friends: Üyelerinin birbirlerine veya eğitmenlerinin profesyonel olarak yabancı dil eğitimi verdiği online dil öğrenme topluluğudur.
    Ana Sayfa: http://www.lingofriends.com
    lingofriends Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi
  6. LingQ: Üyelerinin hem öğrenci, hem öğretmen olarak birbirlerine yabancı dil öğrettikleri yabancı dil öğrenme topluluğudur. Ayrıca üyeler birbirlerinin aktivitelerini de takip ederek bir sosyal ağ yapısı da sunmaktadır. Belli bir aşamaya kadar ücretsiz olan servis, farklı seviyeler için farklı paketlerle ücretlendirilir.
    Ana Sayfa: http://www.lingq.com/
    lingq Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi
  7. Learn A Language: Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusca, Japonca ve Çince dillerini öğrenebileceğiniz, grammer ve kelime eğitimi sunan yabancı dil öğrenme sitesidir.
    Ana Sayfa: http://www.learnalanguage.com
    learnalanguage Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi
  8. Konuşarak Öğren: Özellikle İngilizce konuşma seviyenizi arttırmak istiyorsanız tam ihtiyacınıza yönelik eğitim vermektedir. Memphis – Tennessee ABD’de bulunan İngilizce eğitim merkezindeki deneyimli eğitmenler ile, sabit telefon, cep telefonu veya skype aracılığıyla hızlı,kolay ve etkin İngilizce öğreten ve pratik yaptıran sistemdir.
    Ana Sayfa: http://www.konusarakogren.com
    konusarak ogren Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi
  9. Chinese Horizan: Aylık belli bir ücret karşılığında Çince öğrenebileceğiniz sitedir. Uzun yıllardır yayında olan site bir çok kişiye Çince eğitimi vermiş bu alanda kendisini kanıtlamıştır.
    Ana Sayfa: http://www.chinesehorizon.com/
    chinese horizon Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi
  10. Bedava İngilizce: Her seviye için hazırlanmış derslerinin yanı sıra oyunlarla, bilmecelerle, fıkralarla ve daha farklı yöntemlerle İngilizce öğrenmek isteyenler için vazgeçilmeyecek kaynaklardan.
    Ana Sayfa: http://www.bedava-ingilizce.com/
    bedavaingilizce Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 10 Web Sitesi
Süpriz yumurta;
http://www.word2word.com/course.html adresinden bir çok online kurs sitesine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar