MHP kasetleri sonrasında RapidShare ve Fileserve.com a Türkiye'den erişim yasağı geldi

Ve sonunda RapidShare de Türkiye'deki yasaklı siteler kervanına katıldı! Ama dahası da var...

Rapidshare.com veya rapidshare.de adreslerine Türkiye'den girmeye çalışan kullanıcılar, artık siteye erişim sağlayamıyor. Rapidshare'in sayfasına giren kullanıcı, mahkeme kararını gösteren yazıyla karşılaşıyor.

İşte mahkeme kararı: ANKARA14. SULH CM'nin, 02/05/0201 tarih ve 2011/411 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (rapidshare.com) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca uygulanmaktadır.

Bu arada Rapidshare ile birlikte bir diğer dosya paylaşım sitesi Fileserve.com'a da aynı karar neticesinde yasak getirildi.

RapidShare neden yasaklandı?

RapidShare'e gelen yasak hakkında detaylar ortaya çıkıyor: İşte yasağın nedeni ve BTK'nın açıklaması.

Hürriyet'in aldığı bilgilere göre MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) avukatı Emre Heper'in 2 Mayıs'ta Ankara 14. Sulh Mahkemesi'ne başvurusu üzerine mahkeme, 2 Mayıs'ta RapidShare ve Fileserve isimli sitelerin kapatılmasına karar verdi. Avukat Heper, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) aynı gün kararı iletti ve ilgili sitelere erişim yasağı bugün uygulamaya koyuldu.

Bu arada BTK da yasak ile ilgili bir açıklama yayınladı. Noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz...

İşte BTK'dan gelen RapidShare açıklaması...

"Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2011/411 Değişik İş sayılı kararı gereği www.rapidshare.com ve www.fileserve.cominternet siteleri linklerinde yer alan yayınlarla ilgili olarak 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8nci maddesinin 1-a fıkrasının 5 numaralı bendinde belirtilen müstehcenlik suçunu oluşturduğu hususunda yeterli şüphe sebepleri bulunduğu belirtilerek URL bilgileri kararda yazılı siteler hakkında erişimin engellenmesi kararı verilmiştir. Bahsi geçen kararla ilişkin olarak mahkeme teknik olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığını tarafından bilgilendirilmiştir. İlgili Mahkeme'nin 26 Mayıs 2011 tarihinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na ulaşan yazısında kararın uygulanmasının ifade edilmesi üzerine belirtilen sitelere URL bazında erişim engelleme olanağı olmadığından alan adından erişimleri engellenerek adli mercilerin kararının icrası sağlanmıştır.

Ancak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca ilgili sitelere özdenetim çerçevesinde karara konu İnternet URL adreslerinin yayından çıkartılması yönünde bildirim de yapılmasına rağmen yayınlar çıkartılmamıştır."

Ozkanin - Mehmet Ergin

Yorumlar