Wifi Şifresini Sormadan Öğrenin

Hangi mekana gidersek gidelim, internet bağlantısı artık olmazsa olmaz bir hizmet oldu. Yemek yemek için gittiğimiz restaurantta veya bir gece bile kalacak olsak, otel yetkililerine mutlaka "Wifi şifresini öğrenebilir miyim?" diye sorar olduk.

Bunu çok fazla soran birisiyseniz veya sürekli gittiğiniz bir mekan ise, belli bir zaman sonra utanarak sıkılarak sormaya başlıyor olabilirsiniz ama güzel bir mobil uygulama sayesinde, sürekli kablosuz ağ şifresi nedir diye sormaktan kurtulabilirsiniz.

WifiMap isimli bu mobil uygulama sayesinde, bir mekana girdiğinizde, daha önce o mekana uğramış kişilerin şifreyi öğrenip, bu uygulamaya yazdığını görebiliyorsunuz. Böylelikle görevlilere tekrar sormak zorunda kalmadan, uygulamaya girerek şifreyi öğrenebiliyorsunuz. Özellikle yurt dışında internet kullanmanın oldukça pahalı olduğunu düşünürsek ve sık sık seyahat eden birisiysek, oldukça işimize yarayacaktır.

Uygulamda şuan İstanbul 'dan 7500, tüm dünyadan ise 2 milyondan fazla internet noktası paylaşılmış durumda. WifiMap 'i Android ve AppStore 'dan ücretsiz olarak indirebilir, daha detaylı bilgi almak için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar