PlayStation 4'ün Adı 'Orbis' mi Olacak?

Sony'nin yeni konsolunu tanıtmasına belki daha aylar var ama dedikoduların ardı arkası kesilmiyor. Son iddialar konsolun isminin Orbis olacağı ve 2013 yılında piyasaya sürüleceği yönünde.



PlayStation 3 ve Xbox 360'ın artık yavaş yavaş yaşlanmaya başlamasıyla birlikte, oyunseverler yeni nesil konsolları merak içerisinde beklemeye başladılar.
Yeni nesil konsollarla ilgili olarak Kotaku'nun ortaya attığı iddialar oyun dünyasında bomba etkisi yarattı. Çünkü iddiaların kaynağı, Kotaku'ya daha önce PS Vita ve PlayStation 3 ile ilgili doğru olduğu bilinen detayları da veren kişi.
Peki bu iddialar neler? Öncelikle en önemlilerinden biri, konsolun adının (ya da en azından kod adının) Orbis olacağı. Ayrıca konsolun 2013 yılının tatil sezonunda piyasaya sürüleceği de söyleniyor.
Doğruluk payı yüksek olduğu düşünülen bu iddialara gelin birlikte göz atalım. Önce konsolun isminden başlayalım.
PlayStation 4'ün adı Orbis olabilir mi?
Sony'nin yeni nesil ev konsoluna Orbis adını takacağını düşünenler var. Şahsım adına konuşmak gerekirse Orbis'in yalnızca bir kod addan ibaret olduğunu düşünsem de, Kotaku editörleri pek öyle düşünmüyor.
Öncelikle Sony'nin yeni konsoluna üçüncü sınıf Amerikan korku filmleri gibi PlayStation "4" adını takmayacağını düşündüklerini belirtelim.
Ayrıca Orbis kelimesinin Latince'de "çember, halka ya da döngü" anlamlarına geldiğini ve Sony'nin el konsolu PS Vita'nın yaşam anlamı içerdiğini düşünen Kotaku editörleri, oraya "Yaşam Döngüsü" tamlamasının çıktığını söylüyor.
Yani PS Vita'nın PlayStation 4 ile mükemmel bir uyum içerisinde olabileceği ve hatta Vita'nın PlayStation 4'ün tasarımında önemli rol oynama ihtimalinin olduğunu iddia etmişler.
Hem isim ile ilgili tek kaynak, Kotaku'nun ajanı da değil. Sony'nin konsolları için ayırdığı bu sayfaya gittiğinizde, sahip olduğu platformlara özel olarak hazırlanan sekmeleri görebiliyorsunuz.
Bu sayfalar konsolların ismi adres barında başa gelecek şekilde adreslendirilmiş. Yani PlayStation 3 için "ps3.scedev.net", PS Vita için "vita.scedev.net" gibi adresler var.
Fakat "ps4.scedev.net" adresi Sony'nin sunucularında bulunmuyor. Gelin görün ki "orbis.scedev.net" adresine ulaşabiliyoruz. Şaşırtıcı değil mi?

Kırmızı halkada görebileceğiniz gibi orbis.scedev.net adresi çalışır durumda

Yorumlar