İşte Fatih Terim'in transfer listesi

Terim yönetime transfer listesini verdi. Liste başında GS'lilerin yakından tanıdığı bir isim var.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor deplasmanı sonrası yaptığı açıklamalarla, devre arasında yapılacak transferler hakkında önemli ipuçları verdi. Başkan Ünal Aysal'ın transferini bitirmek istediği İspanyol yıldız Jose Antonio Reyes'i yüksek maliyeti nedeniyle veto eden Terim'in, hazırladığı transfer raporunda, yeni yabancılar yerine daha çok Süper Lig'de forma giyen yerli oyuncular üzerinde durduğu ve kısa sürede adapte olabilecek isimleri düşündüğü öğrenildi.

ÖNCE YERLİ, OLMAZSA YABANCI

Mevcut yabancı yapısını bozmak istemeyen ve Riera haricindeki tüm lejyonerlerinin şu ana dek sergilediği performanslardan memnun olan Fatih Terim'in, öncelikle Türkiye liginde forma giyen futbolcular üzerinde durduğu belirtiliyor. Devre arası dönemin kısa olması ve 2. yarının 4 Ocak'taki İstanbul BŞB maçıyla başlayacak olması nedeniyle elini çabuk tutmak isteyen teknik adam, listesini yönetime iletti. G.Sararay'da Fatih Terim, ara transfer için listesini hazırladı ve yönetimine iletti. Tecrübeli hocanın, kontenjan nedeniyle yabancı yıldızlar yerine, yerli isimleri tercih ettiği öğrenildi.

NECATİ ATEŞ LİSTE BAŞI


Terim'in Türk oyuncu listesinin en başında Antalyaspor'da oynayan eski öğrencisi Necati Ateş bulunuyor. Hagi döneminde de G.Saray'ın listesinde bulunan ama yönetimin son anda vazgeçtiği Necati'nin, kulübüyle olan sözleşmesi 6 ay sonra bitiyor. Bu nedenle belirli bir bonservis bedeli ya da alacakları karşılığında yıldızın transferine Antalya yönetimi tarafından da izin verilmesi bekleniyor. Terim, transfer biterse eski oyuncusunu hem forvet hattında hem de ileriye dönük orta saha olarak kullanmayı planlıyor.

OLCAN'I ÇOK BEĞENİYOR

Necati Ateş'ten sonra istediği 2. isim ise G.Antepli Olcan Adın. Tecrübeli kanat oyuncusuna G.Saray formasını giydirmek isteyen Fatih Terim, yöneticilerin yapacağı pazarlıkların sonuçlanmasını bekliyor. Necati gibi, Olcan için de takasta oyuncu kullanılması gündemde tutuluyor. Olcan için G.Antep'in istediği 5 milyon Euro'luk bonservis bedelini indirmeye çalışan yönetim, mutlu sona ulaşmak istiyor.

ALPER, BATUHAN VE MUSA


Fatih Terim'in listesindeki yerli genç oyuncular arasında ise Eskişehir'den Alper Potuk ve Batuhan Karadeniz, Antalya'dan da Musa Nizam yer alıyor. Beşiktaş'tan ayrılıp Eskişehir'in yolunu tutan golcü Batuhan'a ilk kez A Milli Takım formasını da veren Terim, fiziği ile dikkatleri çeken yıldız oyuncuyu kadrosuna katarak forvetini güçlendirmek istiyor. Yönetim, F.Bahçe'nin de gündemindeki Alper için girişimlerini sürdürüyor. Antalyalı Musa için de, Necati ile birlikte nabız yoklanıyor.

B PLANI YABANCILAR

Terim, kadroda istediği kadar yabancı oyuncu bulundurma hakkına sahip olmasına karşın, aynı anda sadece 6 yabancı oynatabilmesi sebebiyle, yeni yabancılar alarak sıkıntı yaşamak istemiyor. Yine de şartlar uygun olursa, 2 yeni yabancıyı daha kadrosuna katmayı planlıyor. Listesinde bir sol bek, bir de forvet bulunan Terim, eskiden başında bulunduğu Milan'ın, Nijeryalı sol beki Taye Taiwo'yu uygun bir rakama bırakması halinde, G.Saray forması giydirmek istiyor.

AH AMRABAT AH


Tecrübeli hocanın istediği isimler arasında Amrabat da bulunuyor. Amrabat defteri, Kayserispor yönetiminin tutumu nedeniyle kapatılmak zorunda kalınırken, Türkiye'de forma giyen ve Süper Lig'i iyi tanıyan bir yabancı olması nedeniyle ilgisi halen devam ediyor.

KEİTA VE BOBO GELMEK İSTİYOR

İstanbul'da bulunan Beşiktaş'ın eski golcüsü Bobo'nun aracılarla haber göndererek, Cimbom'a gelmek istediği, sezon başında da gündeme gelen ancak kulübü ile anlaşma sağlanamayan eski yıldız Abdul Kader Keita'nın da devre arasında dönmek istediği biliniyor. Keita'nın geri dönmesine olumlu bakan ama Katar kulübü Al Saad ile temasa geçmeyen Aslan, yerli oyuncu transferlerine göre rotasını belirleyecek.

HT

Yorumlar