Trabzonspor 2. tura nasıl çıkar?

Inter'le 1-1 berabere kalan Trabzonspor fırsat tepti. Grupta son maçlar öncesinde işler karıştı. Peki Trabzon 2. tura nasıl çıkar? Hangi durumlarda yola devam der? İşte geniş analiz...

Nusret Odabaş'ın haberi
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. hafta karşılaşmasında sahasında Inter'i konuk eden Trabzonspor rakibi ile 1-1 berabere kaldı.  Bordo-mavili ekip bu sonuç ile grupta puanını 6'ya çıkartarak 10 puanlı Inter'in gerisinde 2. sırada yer aldı. Günün diğer maçında Lille, deplasmanda Rusya temsilcisi CSKA Moskova'yı 2-0 mağlup etmeyi başardı.  Grubun son maçlarında, temsilcimiz Trabzonspor Lille'e konuk olurken, Inter de CSKA Moskova'yı konuk edecek. Peki kalem defter elde şimdi herkes hesap yapıyor. Kim 2. tur vizesi alacak, kim UEFA biletini kapacak kim bay bay diyecek?
GRUPTA SADECE INTER GARANTİLEDİ
Son maçlar öncesi sadece Inter'in pozisyonu garanti. Inter, ilk maçtaki Trabzonspor şokunu atlattı ve 5 maçta 10 puan toplayarak ikinci tur vizesini hem de lider olarak garantiledi. Grupta son maçlara bakmaksızın Inter ikinci tura çıktı.
TRABZONSPOR'A HANGİ SKORLAR YARAR?
Öncelikle bu gibi ince hesaplarda hesabı yapan takımın kaderinin kendi elinde olması avantaj. Yani Trabzonspor deplasmanda karşılaşacağı Lille takımını yenerse ikinci tur biletini kapıyor. 1-0, 2-1 gibi. Trabzonspor'un Lille yenilmesi CSKA'nın da Inter'den puan alması durumunda Trabzonspor eleniyor ki bu Bordo Mavili takım için en kötü senaryo! Trabzonspor Lille'e yenilir, CSKA Inter'le berabere kalırsa ikili averajdan CSKA Trabzonspor'un üstüne çıkıyor ve Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne yine veda ediyor. Bu tabloda Lille devler ligine, CSKA UEFA'ya gidiyor.
TRABZONSPOR DİĞER MAÇIN SKORU NE OLURSA OLSUN YENİLMEZSE
Trabzonspor Fransa'da Lille ile berabere kalır Inter evinde CSKA'yı yenerse Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turda devam. Trabzonspor Lille ile berabere kalır CSKA Inter'i yenerse Trabzonspor yola UEFA'dan devam eder elenen Lille olur.
TRABZONSPOR LILLE YENİLİRSE ŞANSI YOK MU?
Trabzonspor Lille'e yenilirse Şampiyonlar Ligi'nden yola devam etme şansı kalmıyor. Bu durumda Inter'in CSKA'yı yenmesi durumunda UEFA şansı doğar. Inter CSKA ile berabere bile kalsa Trabzon Lille'e yenildiği zaman Bordo Mavili takım eleniyor
İKİLİ AVERAJDA KİM KİME ÜSTÜN?
İkili averajda Trabzonspor sadece lider Inter'e üstünlük sağlamış durumunda. CSKA ise Trabzonpor'a ikili averajda üstün. Trabzonspor'un son maçı Lille ile. Bordo Mavili takım Lille ile Avni Aker'de 1-1 berabere kalmıştı. Dolayısılyla 1-1'den fazla gollü beraberlikler Trabzonspor'a ikili averajda üstünlük getirir ama Trabzonspor'un Lille ile ikili averaja girmesi ihtimali hiç yok. Bordo Mavili takım sadece CSKA ile ikili averaj kıyasına girebilir.
TRABZONSPOR'UN AVRUPA'YA DEVAM ETMESİ İÇİN
Trabzonspor'un Avrupa defterini kapatmaması için Lille'e yenilmemesi gerekiyor. Yeniymediği takdirde diğer maçın skoruna göre ya Şampiyonlar Ligi'nden ya da UEFA'dan devam edecek.
Haydi fırtına Fransa'ta tarih seni bekliyor...

Yorumlar