Firefox 8'i bu 5 eklenti ile kusursuz bir tarayıcı yapın!

Firefox 8 beklediğiniz kadar iyi değil mi? Öyleyse bu 5 eklenti ile onu kusursuz bir tarayıcı yapın!

Birkaç sene önce bizi IE tekelinden kurtaran Firefox, bugünlerde Google'ın web tarayıcısı Chrome karşısında hızla kan kaybediyor. Firefox bizce oldukça iyi bir tarayıcı ancak bu düşüşten yola çıkarak söylüyoruz: Eğer son zamanlarda Firefox'u bırakmayı düşündüyseniz veya bıraktıysanız, belki de bu eklentilerle beraber ona bir şans daha vermelisiniz.

Mar Mod

Mar Mod, Firefox üzerinde birçok ince ayar yapıyor. Eklentiyi yükledikten sonra, turuncu Firefox düğmesi yukarıda gördüğünüz gibi küçük bir düğmeye dönüşüyor ve menüye yeniden başlatma seçeneği ekleniyor. Menüye yeni eklenen eklentiler menüsü ise farklı eklentilere hızla erişmenize izin veriyor.

Eklentinin diğer bir faydalı özelliği ise, seçtiğiniz metni çevrimiçi olarak hızla tercüme edebilmesi. Bu sayede bütün sayfayı çevirmenize gerek kalmıyor.

Mar Mod, işlev menülerini özelleştirmekten, simgeleri ve favicon'ları değiştirmeye ve yedeklemeye çok daha fazlasını yapabiliyor.

Restartless Restart

Mar Mod ile ayarların içine dalmak istemiyorsanız, sadece bir yeniden başlatma işlevi istiyorsanız, aradığınız bu eklenti. Restartless Restart, Firefox menüsüne bir yeniden başlatma seçeneği eklemenin yanı sıra, klavye kısayolu ile de çalışabiliyor. Sıkça eklenti yükleyip kaldırıyorsanız, bu eklentiyi kaçırmayın. Adından da anlaşılacağı gibi, eklentiyi yüklerken Firefox'u yeniden başlatmanıza gerek yok.

Desktop

Desktop ile sıkça ziyaret ettiğiniz web sitelerinden kendi hızlı erişim sayfanızı oluşturabilirsiniz. Hızlı erişim sayfanıza bir Google arama aracı bile eklemeniz mümkün.

FindBar Tweak

Web sayfaları içerisinde sıkça arama yapıyorsanız, FindBar Tweak ile Firefox'un arama işlevinden çok daha iyisini elde edebilirsiniz. Eklenti, gerçek zamanlı arama yapmanıza, bir kelimenin sayfada kaç kez göründüğünü görmenize, vurgulamaların nasıl göründüğünü ayarlamanıza ve fazlasına izin veriyor.

CleanupTabs

İnternette gezindikten bir süre sonra kullanmadığınız sayısız sekmenin açık olduğunun farkına varıyorsanız ve üstelik bu huyunuzdan vazgeçemiyorsanız, çözüm CleanupTabs eklentisinden geçiyor olabilir.

CleanupTabs ile maksimum sayıda açık olabilecek sekme sayısını ayarlıyorsunuz. Bu sayı aşıldığında eklenti, kullanılmayan sekmeleri otomatik olarak kapatıyor. Eklenti başta çok sert davranıyor gibi gelebilir ancak onu ayarlayarak bunu değiştirebilirsiniz.

Hangi web sitelerinin kapatılmacağını ve en fazla sekme sayısını girerek, eklentiyi özelleştirmeniz mümkün.

Chip

Yorumlar