Fenerbahçe'nin Korktuğu Başına Geldi !

UEFA'nın Fenerbahçe ile ilgili men kararının perde arkasını ortaya çıkaracak açıklama...

Fenerbahçe Asbaşkanı, "UEFA'nın kararı ile ilgili endişelerimizin doğru olduğunu gördük. Bazı gelişmeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağız" diyerek, biri veya birilerinin sürece müdahalede bulunduğunu ima etti. Şimdi gözler sarı lacivertlilerin bu konuda yapacağı açıklamada.

Şike soruşturması sürecinde Fenerbahçelileri en çok üzen olaylardan biri, sarı lacivertli kulübün Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi idi.

Fenerbahçe yönetimi, futbolda deprem etkisi yaratan bu karardan Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) sorumlu tutarken, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "UEFA'nın talebi doğrultusunda karar aldık. Aksi halde Türkiye'ye 8 yıla kadar ceza gelebilirdi" savunmasını yaptı. Arkasından, UEFA'nın söz konusu talep ile ilgili olarak TFF'ye gönderdiği mektup basında yer aldı.

Aradan geçen zamanda köprülerin altından çok sular aktı. Neredeyse her gün yeni bir gelişme yaşandı. Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç'un önceki günkü Gençlerbirliği maçından sonra yaptığı açıklamalar ise olaya yeni bir boyut kazandırdı.

ORTAYA ÇIKACAK

Ali Koç, en başından beri UEFA'nın aldığı kararla ilgili endişeler taşıdıklarını belirtirken, biri veya birilerinin sürece müdahale ederek, UEFA'yı yanlış yönlendirdiğini ifade etti.

Sarı lacivertli yöneticinin kurduğu cümleler son derece çarpıcıydı:

"Önümüzdeki günlerde Şampiyonlar Ligi'nden niye men edildiğimiz daha açık ve net ortaya çıkacak. Ağustos ayında bazı endişelerimiz olduğundan bahsetmiştik. UEFA'nın refleksinin doğru bir refleks olmadığını, Türkiye'de savcının, federasyonun ciddi bir şekilde olayın üzerine gitmesine rağmen, UEFA'nın bu kararına anlam veremedik. Kısacası ciddi endişelerimiz vardı. İsviçre'de yaptığımız görüşmelerde de UEFA'nın bu kararının uygun olmadığını söylediler. Şüphelerimizin doğru olduğunu gördük. Ciddi endişelerimizle ilgili bugüne kadar yaşanan bazı gelişmeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağız."

Şimdi gözler F.Bahçe'nin yapacağı açıklamada... Zamanı belli olmayan bu açıklama, kafalardaki bazı soru işaretlerini silebilecek mi? Bekleyip göreceğiz... 

Yorumlar