Caner: Ben gerçek bir F.Bahçeliyim

Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, taraftarı olduğu takımın formasını giydiği için çok mutlu olduğunu ve bu nedenle performansını daha da yukarı çekmesi gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe TV'de katıldığı programda taraftarların yönelttiği soruları yanıtlayan Caner Erkin, sarı-lacivertli ekipte forma giymekten duyduğu mutluluğu dile getirirken, ''Ben gerçek bir Fenerbahçeliyim ve bunun için de performansımı daha da yukarılara çıkarmam lazım. Bunu başardığımda kendimi Fenerbahçe'nin gerçek bir neferi göreceğim. Tüm hırsımla ve isteğimle bunu sahaya yansıttığımda çok daha iyi olacağımı düşünüyorum'' dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sahaya çıkarken yaşadığı duygular hakkında, ''Fenerbahçeli olduğum için, profesyonel futbolcu olsam da Kadıköy'de sahaya çıktığımda, oranın hissi çok farklı. Anlatamayacağım bir şey'' ifadelerini kullanan Caner, kendini geliştirmesi gereken yönleriyle ilgili olarak, ''Daha fazla asist yapan, daha çok gol atan biri olmalıyım. Çalışmalar yapıyoruz tabii ki ama antrenmanla maç bir olmuyor. Bazen futbol şansı da gerekiyor. Belki de ben doğru yerlerde durmuyorum bazen'' diye konuştu.

Caner Erkin, sahadaki hırsını hiçbir zaman kaybedeceğini düşünmediğini söyleyerek, ''Hırsımı istesem de kaybedemem. Bu içimde olan bir şey. Bunu kaybetmem imkansız. İçten gelen bir şey. Sonradan kazanmadım. Futbola başladığımdan beri var'' şeklinde konuştu.

-''Beceriksizliğimizi yenmeliyiz''-
Sarı-lacivetli ekibin son yaptığı Gençlerbirliği maçında yetersiz gözüktüğü şeklinde gelen bir soru üzerine, ''Yetersizlik değil ama beceriksizlik diyelim'' şeklinde görüş belirten Caner, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu kadar yetenekli futbolcunun bu kadar az skor üretmesi normal bir şey değil. Ben temposuz oynadığımıza da inanmıyorum. Sonuca gidemediğimizde temposuz gözüküyor. Pas yapıyoruz ama nerede yaptığımız önemli. İleride pasları çoğaltır ve final paslarını iyi yönde kullanırsak her şey çok güzel olacak. Puan kaybettiğimiz maçlarda bakıldığında, hiçbiri kazanamayacağımız maçlar değildi bana göre. Beceriksizliğimizi yenmeliyiz.''

Galatasaray'la yapacakları derbi maçla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Caner, önlerindeki Ankaragücü maçını oynamadan derbi maçın gündemlerine girmeyeceğini aktardı.

-''Gerginlik her takımda oluyor''-
Caner, Fenerbahçe takımında gergin bir havanın hissedildiği yönündeki bir taraftar sorusuna, ''Takımda arkadaşlıkla ilgili bir sorun yok ama bu dönemde çok üzerimize geliniyor. Gerginlik her takımda oluyor. Başka takımlarda oynarken de oluyordu. Bazen gerginlik, forma savaşı iyi oluyor. Bunlar doğal şeyler ve çok büyütülüyor. Futbolcu kavga da edebilir, tartışabilir de ama abartılmamalı. 35 farklı insan bir arada, o kadar kolay değil'' yanıtını verdi.

Futboldaki soruşturmanın etkisine değinen Caner, kendilerini en iyi ifade edebilecekleri yerin saha olduğunu bildiklerini aktararak, ''Bazen bizim de kafa olarak düştüğümüz zamanlar oldu. Ama biz kendimizi saha dışında başka bir yerde gösteremezdik. Şevkimizin gelmesi, futbol aşkımızın gelmesi için sahada iyi olmalıydık. En iyi cevabı orada veriyoruz ve vermek zorundayız. Biz de hazırlık maçlarımız dahil tüm maçlarda savaşa savaşa bu süreci yendik. Fenerbahçe camia olarak tek yürek olmalı. Şimdi birlik olma zamanı. Bunu kaybetmediğimiz sürece her şey çok güzel olacak'' şeklinde konuştu.

Ayrıca, sakatlığı hakkında bilgi veren başarılı oyuncu, sol diz iç yan bağlarında esneme olduğunu ifade ederken, bir kaç gün içinde takımla çalışmalara başlayacağını söyledi.

Yorumlar