Tüm kanser türlerine çare olacak ilaç umudu!

İngiliz bilim adamları, meme kanserine karşı etkili olan ilaçları, tüm kanser türlerine karşı etkili hale getirmenin yolunu bulduklarını açıkladı...

Newcastle Üniversitesi’nde görevli ekip, “PARP inhibitörleri” olarak bilinen ilaçlardan birçok, hatta tüm tümör türlerini küçültmeye yarayan yeni ilaçlar üretmenin yolunun açıldığını duyurdu.

‘HARİKA İLAÇ’
Bu, meme kanserinde etkili olan ilaçların tüm tümörlere karşı küresel bir silah, “harika bir ilaç” haline dönüştürülebileceği anlamına geliyor. Bilim adamları, böyle bir ilacın yorgunluk, bulantı gibi yan etkilerinin de minimum seviyede olacağına dikkat çekiyor. Sonuçları “Nature Medicine” dergisinde yayınlanan araştırmada, doktorların tümörleri öldürürken sağlıklı hücrelere zarar vermeyen PARP inhibitörlerini çok önemsedikleri vurgulandı.


FARELERDE DENENDİ
Farelerde yapılan deneylerde olumlu sonuç alan bilim adamları, “Daha yolun başındayız ama umut vaat eden çalışmalar yaptık” dediler. Yeni ilacın sağlıklı hücrelere zarar veren kemoterapi ve radyoterapi gibi yöntemlerden daha az yan etkisi olmasının sevindirici olduğuna da dikkat çekildi.

Yorumlar