Nefis Kolay Ev Baklavası Tarifi


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
un
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
mısır nişastası
şerbeti için;
4 bardak şeker
5 bardak su
bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı;
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.

  • Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun.


  • 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.

  • Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.

  • Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına sürebilirsiniz..
Baklavanın kesimi için tarifin devamına yardımcı olabilecek fotoğraflar ekledim.

Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.
Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.

Baklavanın kesimi nasıl yapılır?






Yorumlar