Amsterdam'da Gezilebilecek Yerler Nerelerdir?

Van Gogh Museum: Dünya’da Hollandalı ressam Van Gogh’un eserlerinin yer aldığı en büyük müzedir. Ulusal bir müzedir. Eserler, kronolojik olarak beş ayrı döneme ayrılmıştır: Netherlands, Paris, Arles, Saint-Remy ve Auvers-Sur-Oise. Müze, Amsterdam Museum Quarter denilen mevkide Rijksmuseum ve Stedelijk Müzesi arasında konumlanmıştır. Müzeye, Merkez İstasyonundan 2 ve 5 numaralı trenlerle gidebilirsiniz.

Rijks Museum: Hollanda’nın en büyük müzesidir. Ulusal müze anlamına gelir. Ülkenin en geniş koleksiyonlarını bünyesinde barındırır. Her yıl bir milyondan fazla kişi müzeyi ziyaret etmektedir. Müze haftanın her günü 9.00 - 18.00 saatleri arasında, Cuma günleri ise 22.00'a kadar açıktır.

Anne Frank House: Nazi işgali sırasında Amsterdam’da ailesiyle iki yıl boyunca birtavanarasında saklanan ve bu arada yazdığı günlüğün bulunmasıyla simge haline gelmiş, 16 yaşında toplama kampında hayatını kaybeden Anne Frank’ın evi, günümüzde müze haline getirilmiştir. Evin içi hala savaş dönemini yansıtmaktadır. Anne Frank’in günlüğünden örnekler, belgeler, fotoğraflar, film kareleri görmek mümkündür. Dünyanın dört bir yerinden gelen ziyaretçiler sayesinde müze her zaman doludur. Haftanın her günü saat 9.00 – 21.00 arası açık olan müze, sabah saatlerinde ve akşam saatlerine doğru çok daha sakindir.

Rembrandt House: Hollandalı ünlü ressam Rembrandt’ın 1639–1660 yılları arasında yaşadığı evi, 1906 yılında müze haline getirilmiş ve 1909 yılında halka açılmıştır. Evde çizimler, heykeller, tablolar görmek mümkün. Müzede ressamın eserleri dışında Hollanda’nın altın çağını yansıtan eşyalar da görebilirsiniz. Eski Amsterdam'ın merkezinde, Waterloo Meydanı’nda bulunan Rembrandt Evi, Dam Meydanı'ndan 15 dakikalık yürüme mesafesi uzaklıktadır. Müze, haftanın her günü saat 10.00 – 17.00 saatleri arasında gezilebilir.

Rembrandtplein: Amsterdam’ın ünlü meydanlarından biri olan Rembrandt Meydanı’na Dam’dan geçen 4,9 ve 14 numaralı tramvaylarla ulaşabilirsiniz. Araç trafiğine kapalı olan bu meydan çok canlı bir bölgedir. Ünlü Dutch ressam Rembrandt’ın heykelinin dikilmesiyle bu adı almış.

Waterloo Plein: Bölge, Napolyon’un son savaşı olan Waterloo Savaşı’ndan sonra bu adı almıştır. (1815)Bu meydanda, ünlü ve geniş bir bitpazarı bulunmaktadır ve oldukça fazla turist çekmektedir. Burada birçok ikinci el eşya bulmanız mümkündür. Amstel nehrine yakındır

Red Light District: Kırmızı Fener Sokağı olarak çevirebileceğimiz ve 17. yüzyılda Amsterdam’a gelen gemicilerin cinsel ihtiyaçlarının kontrol altında tutulması için hayat kadınlarının toplandığı bu bölge, günümüzde Amsterdam’ın en önemli turistik değerlerinden biri haline gelmiş durumdadır… Vitrinlerinde vücutlarını sergileyen hayat kadınları her ne kadar erkeklere hitap etse de burası turistik bir bölge haline geldiğinden, sokak boylu boyunca aileler tarafından da ziyaret edilmektedir. Bu bölgede bu çeşit dükkanların yanısıra, seks şovlarının olduğu gece kulüpleri de yer almaktadır.

Leidseplein: Amsterdam’ın en turistik ve kalabalık meydanıdır. Bu meydanda birçok kafe, lokanta ve coffeeshop vardır. Ayrıca etrafta sokak müzisyenleri görmeniz de mümkün. Leidseplein’e, İstanbul’un Beyoğlu’su demek doğru olur. Bu bölgede ünlü iki eğlence mekanı vardır: Melkweg ve Paradiso. Özellikle Paradiso, eski bir kilise binası olduğu için oldukça ilgi çekicidir. Bu iki mekanda da eğlenceli partiler, konserler ve benzeri aktiviteler gerçekleşir. Ayrıca gene bu meydandaki publarda Belçika ve Amsterdam biralarının yüzlerce çeşidini bulabilirsiniz.

Vondelpark: İsmini, ünlü şair Joost van der Vondel’den alan ve şehrin en büyük parkı olan Vondelpark, pek çok restoran ve kafeyi, oyun alanlarını ve bir film müzesini bünyesinde bulundurur. Ayrıca jogging ve bisiklet için idealdir. Önemli müzelere çok yakındır.

Dam Square: Şehrin en merkezi alanıdır. Etrafı mimari eserlerle çevrilidir. Koninklijk Sarayı, Nieuwe Kerk Kilisesi ve Madam Tussaud Müzesi bu alandadır. Yine tarihi bir bina olan Magna Plaza, şu an bir alışveriş merkezi olarak hayatına devam ediyor, eskiden ise postahane imiş.

Yorumlar