Assassins Creed Revelations Osmanlı'döneminde İstanbul’da Neleri Konu Alıyor? - Foto

Son yılların en popüler oyun serisi Assassin’s Creed, Reveletions ile birlikte Osmanlı dönemini konu alacak. Ezio’nun yaşayacağı maceraları merak ediyor musunuz?

Tapınak Şövalyeleri ve Suikastçıların amansız mücadelesini anlatan Assassin's Creed serisi, oyuncuları tarihin tozlu sayfalarında teknolojik yeniliklerle dolu bir yolculuğa çıkartıyor. Oyuncular, bu seride yeri geldi mi Aslan Yürekli Richard'ın övgüsünü kazanıyor yeri geldi mi ise Leonardo Da Vinci'nin en yakın arkadaşı oluyor.

Oyunda Kimler Var?

Uygarlık tarihini yeni bir kurguyla baştan yazan oyun, Da Vinci Şifresi gibi kitapları bile basit bırakacak konuları işliyor. Tarihin ilk çağlarında başlayan iyi kötü savaşı sonucunda yaşanan bu gizli olayları konu alan Assassin's Creed serisi üçüncü oyunuyla İstanbul'u ziyaret edecek.

Peki, ama Ezio, İstanbul'da neler yapacak? İddia edildiği gibi Osmanlı askerlerini öldürecek miyiz? Hangi tarihi karakterler bu yapımda yer alacak? Assassin's Creed Revelations'da padişah öldürecek miyiz? İşte Ubisoft'un açıklamalarına göre yeni oyunun içeriği.

Ezio Niye İstanbul'a Geliyor?

Brotherhood sırasında, Suikastçıların üstadı olan Ezio bu oyunda 50 yaşında olacak. Artık gizli tarikatın en ünlü ismi olan Ezio, Altair'in izlerini takip ederek Assassin's Creed 1'deki kaleye gidecek.

Alamut Kalesi'nden esinlenen bu mekanda Ezio, Altair'in ilk önce Kıbrıs'a oradan ise Bizans dönemindeki İstanbul'a kadar uzanan macerasıyla ilgili bilgiler alacak.

İkinci Beyazıt döneminde geçen yapım, padişahın Yahudilere Osmanlı'nın kapılarını açmasıyla şekilleniyor. Bu iyi niyet göstergesi sayesinde Tapınak Şövalyeleri İstanbul'da örgütlenip, Altair'in sırrını ele geçirmeye çalışacaklar.

Ezio iddia edildiği gibi Osmanlı'nın düşmanı olmayacak. Tersine, Templer tehdidine karşı devlete Assassin'lerle yardım etmeye çalışacak.

Hangi Tarihi Olayları Kapsıyor?

Osmanlı'nın yükselme dönemini anlatan yapım aynı zamanda taht kavgalarının üst üste geldiği üç nesli konu alacak. 2.Beyazıt döneminde başlayan oyun, Yavuz Sultan Selim'in tahta geçiş hadisesini de işleyecek.

Bir yanda Tapınak Şövalyeleri'ne karşı savaş veren Ezio, öteki yanda ise Osmanlı'ya halifeliği getiren Yavuz Sultan Selim'in emriyle bazı suikastlar yapacak.

Büyük çoğunluğu Yavuz döneminde geçecek olan oyun sırasında ise bir yandan Revelations adlı Altair'in bıraktığı özel notlar sayesinde onun geçmişini kontrol edeceğiz. Peki, Ezio atasının yaşadıklarını nasıl görebilecek?
Ezio'nun Zırhındaki Sır

Ezio'nun sahip olduğu yeni güçlerin sırrı onun zırhının önünde saklı. Şimdiye kadar hep Assassin (suikastçılar) düzenini temsil eden 'A' harfiyle işlenmiş zırhlar giyen Ezio bu sefer daha ilginç bir sembolü kendine seçmiş.

Revelations'ın yayınlanan ilk resminde minareye tırmanın Ezio'nun zırh kısmında insan türünden önce yaşamış 'those who came before' ırkının işareti bulunuyor.

Oyunun esas senaryosunda bu ırkın bıraktığı üstün güçlere sahip teknolojik cihazlar için yapılan iyilik ve kötülük mücadelesi konu alınıyor. Büyük felaketler ve tarihi savaşların birçoğu Assassin's Creed senaristlerine göre bu özel cihazlar için yapılıyor.

Ezio en son elma diye bilinen Pieces of Eden'ı kullanarak bu ırkın bıraktığı mesajları okumuştu. Anlaşılan Ezio artık sadece Suikastçıların lideri değil aynı zamanda bu ırkın bilgeliğini ve teknolojisini kullanan biri haline geldi.

Peki, Ezio'nun bu müthiş bilgisi Assassin's Creed'e göre tarihi nasıl etkileyecek?
Her şey Kanuni Sultan Süleyman İçin

Assassin's Creed Revelations boyunca yaşanan her şey aslında tek bir kişinin geleceğini kurtarmak için yapılacak. Saray ile yakın olan Ezio bir süre sonra daha 15-16 yaşındaki Şehzade Süleyman ile tanışacak. Kısa sürede yakınlaşacak olan bu iki karakter bir birleriyle dünya görüşlerini paylaşmaya başlayacak.

50 yaşındaki Ezio ise bu genç şehzadenin fikirleri ve zekasından etkilenip onun tarihi yönlendirecek bir karakter olduğunu fark edecek. Aynı fikirde olan Tapınak Şövalyeleri, Şehzade Süleyman'ı öldürmek için planlar yapmaya başlayacak.

Oyunun bu noktasında kendimize geleceğin en büyük liderlerinden birini korumayı misyon edineceğiz. Kısacası Ezio, Kanuni Sultan Süleyman'ı korumak için elinden geleni yapacak.

Suikastçılara yakın olan Şehzade Süleyman ise, devlet içindeki sorunları çözmek ve tahtını korumak için bu tarikatı kullanmaya başlayacak.

Ezio sahip olduğu ileri teknolojisi bilgisini kullanarak ise Kanuni Sultan Süleyman'ın bir nevi akıl hocası olacak. Ubisoft yapımcıları Revelations'ın Ezio'yu konu alan son yapım olacağını açıklamıştı. Bir ihtimal suikastçı karakterimiz bu oyunun sonunda ölecek.

Belki de karakterimiz tarih için çok önemli olduğuna inandığı liderini korumak için kendini feda edecek.









Ozkanin - SDN

Yorumlar