Yeni Elantra'yı Avrupa'da İlk Türkler Kullanacak!

Yeni Elentra, Haziran Ayından İtibaren Avrupa'da Sadece Türkiye Pazarında Satılmaya Başlanacak.

Güney Kore her ne kadar dünyanın sayılı otomobil üreticisi ülkelerinden biriyse de, başkent Seul'de düzenlenen Motor Show dünyanın pek de ciddiye aldığı bir fuar değildi, ancak öyle görünüyor ki, gelecek yıldan itibaren bu da değişecek ve özellikle Avrupalı markalar Güney Kore pazarını daha fazla ciddiye alacaklar.

Çünkü bu yılın temmuz ayından itibaren Güney Kore ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ticaret serbestleşecek ve ürünler karşılıklı olarak gümrüksüz olarak ithal ve ihraç edilebilecekler. Dünya Seul'de sergilenen yeniliklere uzaktan baksa da, Koreliler aslında dünyayı yakından ilgilendiren yenilikler sundular bu yıl da. Hyundai standındaki Türkiye'yi yakından ilgilendiren otomobil, ülkemizde 6 yıldan bu yana satılmayan Elantra idi.

Tamamen yenilenen ve markanın bir süredir tüm modellerinde görülmeye başlanan keskin çizgilere kavuşan Elantra haziran ayından itibaren Türkiye'de 132 beygir güç üreten 1.6 litrelik motorla satılmaya başlanacak. Otomobilin fiyatı henüz belli değil. Hyundai Assan Yurtiçi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Hyundai algısını biraz daha yukarıya çekmesini bekledikleri yeni Elantra'nın mutlaka rekabetçi fiyatlarla satışa sunulacağını söyledi.

İlk olarak geçen yıl, Kore pazarına sunulmadan önce Busan fuarında gösterilen yeni Elantra ülkesinde Avante ismiyle satılıyor. Gelecek yıldan itibaren bir dizel motoru da olacağı açıklanan otomobilin Avrupa pazarında hayal edilen müşterilere ulaşabilmesi için bu bir şart gibi görünüyor. Dizel versiyonu geldiğinde Türkiye'deki satışlarının da olumlu etkileneceğini ve aracın özellikle filo müşterileri tarafından çok daha cazip hale geleceğini söylemek bir kehanet olmasa gerek. 20 yılda 6 milyon adet satıldı 1990 yılında pazara çıkan Elantra bugüne kadar dünyada 6 milyon adetlik satış rakamına ulaştı.

Yorumlar