Tekirdağ Köftesi Tarifi

Malzemeler:
  • 500 gr kıyma,
  • 2 yemek kaşığı kuru ekmek kırığı ya da galeta unu,
  • 1 adet küçük soğan,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 küçük diş sarımsak,
  • 1/2 çay kaşığı karbonat,
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber,
  • 1/2 çay kaşığı karabiber,
  • 1/2 çay kaşığı pul biber,
  • 1 yumurta,
  • 1/2 yemek kaşığı irmik.
Hazırlanışı:
  1. Kıymaya ekmek kırığı, rendelenmiş soğan, kimyon, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyip yoğurun,
  2. Karbonat, toz biber, karabiber ve pul biberi ekleyip tekrar yoğurun,
  3. En son yumurta ve irmiği ekleyip iyice yoğurun,
  4. Karışımın üzerini kapatıp bir gece dolapta dinlendirin,
  5. Ertesi gün kızartacağınız zaman tekrar yoğurup parmak şeklinde şekillendirip az yağda kızartın.
Afiyet olsun…

Yorumlar