Malzemeler:
- 500 gr kıyma,
- 2 yemek kaşığı kuru ekmek kırığı ya da galeta unu,
- 1 adet küçük soğan,
- 1 çay kaşığı kimyon,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 küçük diş sarımsak,
- 1/2 çay kaşığı karbonat,
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber,
- 1/2 çay kaşığı karabiber,
- 1/2 çay kaşığı pul biber,
- 1 yumurta,
- 1/2 yemek kaşığı irmik.
- Kıymaya ekmek kırığı, rendelenmiş soğan, kimyon, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyip yoğurun,
- Karbonat, toz biber, karabiber ve pul biberi ekleyip tekrar yoğurun,
- En son yumurta ve irmiği ekleyip iyice yoğurun,
- Karışımın üzerini kapatıp bir gece dolapta dinlendirin,
- Ertesi gün kızartacağınız zaman tekrar yoğurup parmak şeklinde şekillendirip az yağda kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder