Paçanga Böregi Tarifi

Davet sofralarınızda konuklarınıza severek ikram edebileceğiniz bir ara sıcak tercihi


Malzemeler
4 adet hazır yufka
300 gr dilimlenmiş ve çemeni alınmış pastırma
4-5 adet sivri yeşil biber (çekirdekleri alınarak doğranmış)
4 adet domates (kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış)
300 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
4 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
3 adet yumurta (çırpılmış)
yeteri kadar galeta unu
Dört adet taze yufkayı mutfak tezgâhına üst üste açınız.
Dört katlı yufkaları tam ortadan ikiye bölerek yarım ay şekline getiriniz ve sekiz adet yarım ay şeklinde yufka elde ediniz. Sekiz katlı yarım ay şeklindeki yufkaları diğer katların üzerine alarak tekrar ikiye bölünüz ve her biri alt kenarı yay gibi olan 16 adet üçgen parçalar elde edin. Her bir yufka parçasına ikişer-üçer dilim pastırma, yeşil biber, domates, kaşar peyniri ve maydanozu paylaştırarak yaklaşık üç parmak genişliğinde yassı bir sigara böreği sarar gibi sarınız. Sardığınız börekleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak çok kızgın olmayan sıvı yağda her iki tarafı nar gibi olana kadar kızartınız. Fazla yağlarını bir mutfak havlusuna emdirerek uygun gördüğünüz garnitür eşliğinde servis yapınız.

Yorumlar