Kolay Peynirli Su Böreği Tarifi


Malzemeler
4 adet hazır yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
400 gr böreklik peynir
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Fırını 180 dereye ayarlayarak ısıtınız.
Çukur bir kâsede iki yumurtayı iyice çırpınız. Süt ve bir çay bardağı zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırınız.

Bir çorba kaşığı zeytinyağı ile (kullanacağınız yufkanın yarıçapı büyüklüğündeki bir) tepsiyi yağlayınız.
Yufkalardan birini tepsiyi tam ortalayacak şekilde yerleştiriniz. Yufka tepsinin her tarafından eşit şekilde taşmalıdır.
Geride kalan yufkalardan iki tanesini gelişigüzel üçe-dörde bölünüz ve her parçayı kâsedeki yumurta-yağ-süt karışımına daldırıp çıkarınız. Karışımın fazlasını süzdürünüz ve tepsiye buruş-buruş bir şekilde yerleştiriniz. Bütün yufka parçaları için bu işlemi tekrarlayınız. Peyniri yufkaların üzerine serpiniz. Üzerine kıyılmış maydanozun tamamını serpiniz. Karabiberi ekleyiniz.
Geride kalan son yufkayı da üçe-dörde bölerek önceki iki yufkada yaptığınız işlemi tekrarlayarak peynirin üzerine döşeyiniz. Son parçayı da döşedikten sonra tepsinin tabanına döşediğiniz yufkanın tepsi kenarlarından taşan kısımlarını ortaya doğru kapatınız ve üzerlerini kalan bir kaşık yağla yağlayınız.
Tepsiyi ocağın üstüne alarak harlı ateşte döndüre döndüre iyice ısıtınız ve ondan sonra fırına sürünüz. Yirmi dakika kadar sonra tepsiyi fırından alarak başka bir tepsinin yardımıyla böreği alt-üst ederek tekrar fırına sürünüz ve yirmi dakika kadar daha pişiriniz ve üzeri iyice kızarınca fırından alınız. On beş-yirmi dakika dinlendirdikten sonra ılık olarak dilimleyerek servis yapınız.

Yorumlar