iOS 5 İle Birlikte iPad ve iPad 2 Kullanıcılarını Neler Bekliyor?

iOS 5 güncellemesinin Haziran’da gerçekleşmesine kısa bir süre kala, bu yeni sürümün iPad ve iPad 2 kullanıcılarına ne gibi yenilikler getireceğini sunmak istiyoruz.

Bilindiği üzere iOS 4 güncellemesi iPad kullanıcıları için biraz geç kullanıma sokulabilmişti. Ancak Haziran Ayı içinde gerçekleşecek iOS 5 güncellemesinde böyle bir sorun olmayacak. Bununla birlikte iOS 5 kapsamında iPad kullanıcıları bekleyen yeniliklere dair bazı kesin bilgilere de sahibiz. İşte iOS 5 ile birlikte iPad kullanıcılarını bekleyen yenilikler:

Yeniden Düzenlenmiş Bildirimler

iPad kullanıcıları FaceTime aramaları, e-posta bildirimleri ve diğer metin tabanlı bildirimlerde diğer mobil işletim sistemi kullanıcılarına göre zayıf denilebilecek bir hizmet alıyorlar. Bir başka örnek, ekran kilitlendiğinde bu konuda yeterli bir bildirim sunulmuyor. iOS 5 ile birlikte metin tabanlı bildirimlerde iyileştirilmelere gidiliyor. Artık iPad kullanıcıları daha işlevsel ve zengin bildirimleri tabletlerinde görebilecekler.

Müzik Sabitleme Servisi

Apple, mobil uygulamaları başta olmak üzere tüm ürünlerine yönelik bir uygulama geliştirdi. Her ne kadar Apple tarafından keşfedilmiş bir uygulama olmasa da, bulut bilişim kapsamındaki çalışmalar iPad kullanıcılarının da oldukça işine yarayacak yenilikleri bünyesinde barındırıyor. Öyle ki, Apple’ın yeni bulut bilişim servisi olan “Apple Cloud Music Locker Service” ile iPad kullanıcıları çevrimiçi müzik, film, kitap vb. ürünler satın alabilecek ve istedikleri zaman çevrimiçi olarak bu ürünlere ulaşabilecekler.

Yeni Konum Servisleri

Konum tabanlı servisler gelişir de Apple boş durur mu! iOS 5 güncellemesi ile birlikte yakın konumda bulunan iPad kullanıcıları arasında aile ya da arkadaş olarak nitelendirilen yakınlıktaki kullanıcıları görme şansı bulunacak.

Daha İyi E-posta Uygulaması

iOS 5 güncellemesi ile birlikte iPad kullanıcıları daha iyi bir e-posta uygulaması arayüzüne sahip olacaklar. Henüz nasıl bir değişim ve yenilik yer alacak tam olarak bilinmiyor ancak başta PDF dokümanlarının görüntülenmesinde iyileştirme olmak üzere e-posta uygulamasında birçok yeniliğin yer alacağını söyleyebiliriz.

FaceTime 3G / 4G Üzerine Geçiyor

iPad 2 ile birlikte oldukça öne çıkan FaceTime uygulamasında kullanıcılar sadece WiFi (kablosuz ağ) kullanmak zorunda kalmayacaklar. iOS 5 ile birlikte 3G ya da 4G üzerinden de FaceTime uygulaması kullanılabilir olacak.

Yorumlar