Havuçlu revani tarifi

6 kişilik Havuçlu revani malzemeleri

3 yumurta

3 kahve fincanı toz şeker

3 kahve fincanı yoğurt

3 kahve fincanı irmik

1 kahve fincanı ayçiçeği yağı

3.5 kahve fincanı un

2 rendelenmiş havuç

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Havuçlu revani hazırlanışı

Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Soğumaya bırakın.

Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın. Çırpılmış şeker ve yumurtaya yoğurdu, irmiği, ayçiçeği yağını, unu, rendelenmiş havucu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Kare ya da dikdörtgen cam fırın kabını yağlayın ve hamuru aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıyı fırından çıkarıp soğuyan şerbeti üzerine gezdirerek dökün. En az 30 dakika dinlendirin. İsteğe göre krema ve toz fıstık serpiştirip servis yapın.

Havuçlu revani artık hazır, afiyet olsun.

Yorumlar