Antep fıstıklı ve fındıklı kek tarifi

6 kişilik Antep fıstıklı ve fındıklı kek malzemeleri

6 yumurtanın akı

185 gr eritilmiş tereyağı

75 gr toz fındık

35 gr kırık Antep fıstığı

1 su bardağı toz fıstık

240 gr pudra şeker

75 gr un

2 tatlı kaşığı gül suyu

Süslemek için

Pudra şeker

Antep fıstıklı ve fındıklı kek hazırlanışı

Yuvarlak şekilli bir kek kalıbını yağlayın. Yumurta aklarını bir kapta iyice köpük olana dek mikserle çırpın. Tereyağı, toz fındık, toz fıstık, kırık Antep fıstığı, toz şeker, un ve gül suyunu ekleyip iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika fırında pişirin. Oda ısısına gelince üzerine bolca pudra şeker serpip servis yapın.

Keklerinize ilave edeceğiniz bal veya kremayı tahta kaşık kullanarak ekleyin.
Antep fıstıklı ve fındıklı kek artık hazır, afiyet olsun.

Ozkanin: Lezzet

Yorumlar