2020’nin teknolojisi bakın ne olacak! - Video

Duvarlar ekranlara, masalar TV’lere dönüşecek. Hava durumunu, çocuğunuzun o an ne yaptığını, doktor randevunuzu dokunmatik camlardan görebileceksiniz.

Jody Turner Nike, GAP, Apple, Sony, Microsoft gibi dünya devlerinin geleceğin trendlerini belirlemesine katkısı olan ünlü bir trend analisti. Algida’nın yeni markası Fruttare’nin tanıtımı için İstanbul’a gelen Turner’ın asıl mesleği tasarımcılık. Nike’ta çalıştığı dönemde bir markayı nasıl daha etkin hale getirebileceğini fark ettiğini söyleyen Turner, sekiz yıldır trendler üzerine yoğunlaşmış durumda.

Turner’ın esin kaynağını Trendwatching.com adlı trend sitesi oluşturuyor. “Markalara yeni bir enerji katarken bu siteden çok besleniyorum” diyen ünlü analist, trendlerin oluşma sürecine ilişkin şunları anlatıyor: “Ortaya çıkmaları bakımından farklı sınıflara ayrılabilirler ama bir trend başlarken önce ona karşı bir direnç gelişir. Bunun dışında 11 Eylül, Mısır’daki olaylar, Japonya’daki deprem felaketi gibi büyük çaplı gelişmeler trendleri bile etkiliyor. Makro olarak baktığınızda insanların dünyanın her yerinde aynı olduğunu anlıyorsunuz.”

İlgili Video:

Yorumlar