PlayStation 4 Özellikleri

Oyun dünyası, artık çok geniş ve sürekli büyüyen bir kitleye hitap ediyor. Haliyle bu büyüme, oyun dünyasının daha da gelişmesine sebep oluyor. Bu gelişmeleri karşılamak amacıyla da oyun platformu geliştiricileri, sürekli bir yenilik içerisinde olmak zorunda…
Yeni Xbox’ın geleceği söylentilerinin ardından, yeni Playstation söylentileri de gün yüzüne çıktı. Fakat PS4 söylentileri, biraz daha yavaş geliyor. Hatta Kaz Hirai, “şu anda bir PS4 ya da siz nasıl diyorsunuz bilmiyorum ama herhangi bir yeni nesil makine üzerinde çalışmıyoruz” şeklinde bir demeç vermişti.
Yaşanan son gelişmelerden de anlaşılabileceği üzere, Sony, taşınabilir platformlar üzerinde daha yoğun bir çalışma sergiliyor. Bu da demek oluyor ki Sony, PS3′ü şimdilik yeterli görüyor, fakat yeni duyurulan NGP ve Sony Ericsson Xperia Play ile mobil platformları daha fazla geliştirmek istiyor.
Peki, PS4 çıkacağı zaman ondan neler bekleyebiliriz? Haberimizin ikinci sayfasında…
PS4, Cell işlemcileri bırakıp, x86 işlemcilere geçiş yapabilir. Çünkü bu sayede uyum sorunları ortadan kalkar. Ayrıca 2015′e kadar (ya da PS4 ne zaman çıkarsa) geliştiriciler Cell hakkında daha fazla deneyime sahip olacaklar, bu da x86 işlemcilerle daha da fazla uyumlu oyunlar geliştirilebileceği anlamına geliyor. Bu teoriyi destekleyen bir diğer madde ise, Toshiba’nın Nagasaki’deki Cell fabrikasını Sony’ye 646 milyon 320 bin dolardan geri satması oluyor. Sony büyük ihtimalle Cell işlemcileri üretmeyi durdurup, bu yongayı hurdaya bırakacak.
PS4′ün teknik özellikleri şu şekilde olabilir
16 sanal çekirdekli, 32 nm’lik işlemci barındırması, PS4info tarafından düşleniyor. Bir başka söylenti de BluRay okuyucunun kalkacağı şeklinde. PS4 kontrollerinin yeniden gözden geçirileceği de Sony’nin Özel Proje Müdürleri’nden Dr. Richard Marks’ın “oyuncuların, kendini oyunlara daha fazla kaptırmasını, daha gerçekçi bir deneyim yaşamasını istiyoruz” demesiyle su üstüne çıkan gerçekler arasında.
PlayStation 4′ün çıkış tarihi hakkındaki teorilere gelecek olursak; bu konudaki söylentilerin daha umutsuz olduğu aşikâr. Zira Sony, PS3′ün daha 10 yıl ömrü olduğunu söylüyor, fakat söylentilere göre yeni Playstation’ın en geç 2016′da çıkacağı düşünülüyor. Sony’nin PS4′ü şimdilik düşünmemesini tetikleyen bir diğer etken ise, geliştiricilerin PS3′ü henüz tam performansla kullanamaması olabilir.

Yorumlar