Güzel Cilt İçin Patates Masajı

Cilt bakımı her yaşta mutlaka yapılması gereken bir alışkanıktır. Bakım yaparken bazı ipuçlarını bilmek daha bilinçli bir bakım sağlar. İşte onlardan birkaçı:

* Genel yüz temizliğinde kullanılan maskelerden peeling etkisine sahip olanları tercih edin.

GÜZELLİK UYKUSUNA YATIN

* C vitamini, kan dolaşımını ve kolajen üretimini hareketlendirdiğinden, bu tip ürünleri tercih edin.

* Alnınızda oluşacak kırışıklıkları önlemek için ayak parmaklarınızın üst kısmına sertçe bastırın.

* Cildinize proteinli ve bitki özlü olan nemlendiriciler sürün.

* Yüzünüzü haftada 2 defa kremleyerek 5 dakikalık masaj yapın.

* Gece saat 1'den önce güzellik uykusuna yatmayı ihmal etmeyin.

* Koku kompresleri cilt ve duyuları canlandırır. 4'er damla limon ve selvi ağacı özünü, 2 damla ardıç yağını, 2 litre kaynar su içine koyun. Özel yüz havlunuzu bu karışımın içine daldırın ve yüzünüze koyun.

* E vitaminin bulunduğu kremler hücrelerin gerilimini azaltır.

PATATES MASAJI ÇOK İYİ

* Ağzınızı kapatın, yanaklarınızı içeri doğru çektikten sonra, ellerinizin yardımı ile yavaş yavaş gerin.

* Patates masajı cildi tazeler ve dinlendirir. Öncelikle çiğ patates dilimlerini 10 dakika buzdolabında bekletin. Cilt temizliğinizi yaptıktan sonra, soğumuş patates dilimleriyle yüzünüze masaj yapın.

* Kolajen tabakasını harekete geçirecek bir içecek hazırlayın. Bu içecek için 250 gr domatesi, 2 şeftaliyi, kabuğu soyulmuş yarım limonu ve bir havucu katı meyve presine koyun. Daha sonra bir damla zeytinyağı ve bir miktar iyot tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.

* Oksijen maskesi, bir çeşit expres lifting görevi görür. Bu uygulama sayesinde, hücrelerin oksijen alımı 10 dakika içinde yoğunlaşır. Sonuç olarak, cilt olabildiğince taze ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

* Turuncu ışık, hücreleri canlandırır. Mavi ışık oksijen alımını artırır. Sarı ışık ise cildi ölü hücrelerden arındırır. Ayrıca yeşil ışık kuproza karşı etkilidir. Renkli ışık tedavisi sadece güzellik merkezlerinde uygulanmaktadır.

Yorumlar