Firefox 24 Saatte 5,884,184 Kez İndirildi

Sadece 24 saat içinde 6 milyonluk indirilme rakamına ulaşan Mozilla’nın Firefox web tarayıcısı, ulaştığı bu rakamla Internet Explorer 9′un 2 milyonluk rakamını da üçe katladı.
Firefox’un yeni sürümü, kullanıma sunulduğu 24 saat içinde 5,884,184 kez indirilirken, Microsoft’un 14 Mart’ta kullanıcılarına sunduğu Internet Explorer 9 ise aynı süre içinde 2 milyon 350 binde kaldı.
Firefox, yeni sürümüyle beraberinde getirdiği özellikler sıralandığında;
- Hız faktörü:Yeni JägerMonkey JavaScript motoru, önemli performans geliştirmeleri sunuyor. Geliştirmeler arasında daha hızlı başlangıç süresi, grafik işleme ve sayfa yükleme var.
- Daha temiz bir ara yüz: Firefox 4′de görsel olarak en çok önem verilen sekmeler, daha etkili ve sezgisel bir gezinme sunuyor.
Uygulama sekmeleri ile Gmail veya Twitter gibi siteleri sekme çubuğunun dışına taşıyarak, kalıcı bir giriş sayfası haline getirilebiliyor.
Tüm menü öğelerini tek bir düğme altında toplayan Firefox 4′deki Firefox düğmesi erişimi de kolaylaştırıyor.
- Panorama: Firefox 4′te ortaya çıkan yeni Panorama özelliği de sekme yığınlarından kurtulmaya yönelik. Bu özellik sayesinde kullanıcıların sekmeleri düzenlenebilir gruplara sürüklemesi mümkün oluyor.
-Sync: Panorama gibi eklenti olarak hayatına başlayan Sync, bir kullanıcıya ait farklı Firefox’ları eşitliyor. Bu sayede örneğin iş bilgisayardan bir restoranın konumunu arandığında, yoldayken Android cepte de aynı yönler görülebiliyor.
- Firefox 4 kullanıcıları, sadece bir kutucuğu işaretleyerek gezinme davranışlarının izlenmesini engelleyebilecekler.
- Geliştirilmiş güvenlik: HTTP Kısıtlı Taşıma Güvenliği (HSTS) ile siteler, aktarılan bilgilerin her zaman şifreli olduğundan emin olabilecekler.
- Çoklu platform desteği: IE9 sadece Windows Vista ve Windows 7′de kullanılabilirken, Firefox her zamanki gibi birden çok platformda çalışabilme özelliğini sürdürecek.

Yorumlar